Otrdien, 31. martā, viesnīcā "Mercure Riga Centre Hotel" norisinājās Latvijas Futbola federācijas (LFF) ikgadējais kongress, kurā tika pieņemti LFF statūti jaunajā redakcijā. Tas uzskatāms par nozīmīgu soli LFF pārvaldes ikdienas darba un lēmumu secīguma uzlabošanā, informē LFF.

LFF ikgadējo Kongresu apmeklēja 68 no 117 biedriem, kas kongresam ļāva būt balsstiesīgam. Ar kongresa dalībnieku balsojumu un LFF Valdes lēmumu no LFF biedru rindām tika izslēgtas 11 organizācijas - Daugavpils Futbola federācija, Kuldīgas FK "Cerība", Bērnu futbola attīstības centrs, FK "MIKO", Bērnu-jaunatnes futbola klubs "SMP Bank", JFK "Olimps", Vidzemes reģiona futbola federācija, "Active Life For Healthy Children", Jēkabpils rajona bērnu un vecāku sporta biedrība "ZVAIGZNES KALNS", SIA SK "Liepājas Metalurgs" un futbola centrs "Jūrmala".

LFF prezidents Guntis Indriksons savā ziņojumā kongresa dalībniekiem pozitīvi izteicās par LFF un ar to saistīto cilvēku darbu, kā arī izcēla, ka federācija savā attīstībā un pilnveidošanās procesā iet pareizajā virzienā. Guntis Indriksons pauda cerību, ka Latvijas nacionālā izlase drīzā nākotnē atkal varēs pacīnīties par iekļūšanu kāda liela turnīra finālsacensībās un ka vietējiem futbolistiem izdosies sevī vairot starptautisko konkurētspēju. Tāpat LFF prezidents akcentēja piecu attīstības virzienu – infrastruktūras, jaunatnes futbola sistēmas, treneru kvalifikācijas celšanas, sacensību sistēmas sakārtošanas un tiesnešu kvalifikācijas uzlabošanas – nozīmīgumu un par to atbildīgo cilvēku līdz šim paveikto. Savā uzrunā Guntis Indriksons uzsvēra arī līdz šim paveikto cīņā pret negodīgu spēļu ietekmēšanu un atgādināja, ka LFF un tiesībsargājošo iestāžu darbs šajā jautājumā nav beidzies. Saistībā ar 2016. gada LFF prezidenta amata vēlēšanām Guntis Indriksons izteicās, ka pašlaik sliecas pabeigt iesāktos darbus, taču galējo lēmumu par saviem nākotnes plāniem pieņems pēc apspriedēm ar kolēģiem un ģimeni.

LFF ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka ziņojumu par Izpildinstitūcijas darbu kongresa dalībniekiem sniedza LFF ģenerālsekretāra vietnieks un izpilddirektors Edgars Pukinsks, jo Jānis Mežeckis kongresa laikā atradās Ukrainā, kur pildīja Latvijas nacionālās izlases delegācijas vadītāja funkcijas. Ziņojums uzsvēra nepieciešamību pēc futbola solidaritātes globālā un nacionālā kontekstā, kā arī uzskaitīja tos ieguvumus, kādi LFF ir iespējami no sadarbības ar starptautiskajām organizācijām UEFA un FIFA. Tika uzsvērts, ka 2015. gads ir izaicinājuma un integrācijas gads, jo 2016. gadā federāciju sagaidīs divreiz vairāk izaicinājumu, kuriem ir jābūt gataviem. Šogad attīstības projekti tostarp tiks realizēti reģionālajiem futbola centriem, kā arī sieviešu un skolu futbolam tuvos jautājumos. LFF biedriem tika izskaidrotas federācijas nākotnes perspektīvas un ambīcijas, kuru realizēšanai ļoti būtiska sastāvdaļa būs arī pašu biedru iesaistīšanās. Edgars Pukinsks klātesošajiem detalizēti izskaidroja visus neskaidros jautājumus ap Kr. Barona ielas 116A sporta kompleksa pārbūves procesu un mudināja ikvienu rūpīgi sekot līdzi projekta realizācijas gaitai, kas būs caurskatāma un visiem pieejama.

LFF Finanšu komitejas priekšsēdētājs Ingars Eriņš uzstājās ar konsolidētā un revidētā gada pārskata prezentāciju, bet tam sekoja skaidrojums par grozījumiem LFF statūtos un juridisko institūciju nolikumos. Tie skar LFF Valdes skaitlisko sastāvu, valdes kompetences, valdes amata kandidātu un prezidenta amata kandidātu virzīšanu, kā arī patstāvīgo komiteju skaitlisko sastāvu un pilnvaras. Grozījumi LFF statūtos un juridisko institūciju nolikumos ieviesti balstoties uz LFF kongresa un Valdes apstiprinātas darba grupas, kā arī juristu ieteikumiem. Statūti jaunajā redakcijā tika pieņemti ar 67 balsīm "par" un vienu "atturas", bet grozījumi juridisko institūciju nolikumos – ar vienbalsīgu "par".

LFF biedra kandidāta statusā Kongress uzņēma 15 organizācijas – bērnu futbola klubs "Salaspils", FK "Rīnūži Rīga", Futbola klubs "Saules Puikas", SK "Krimulda", Saldus Sporta skola, Biedrība "Es Par Futbolu", Biedrība Futbola skola "RIKOR", Carnikavas novada pašvaldība, biedrība sporta klubs "Liepājas Lauvas", FC "CARAMBA Rīga", Tukuma sporta skola, FK "Lāčplēsis", Vidzemes futbola centrs, FK "Iecava", FK "Zenit". Šīs organizācijas ieguvušas LFF biedra kandidāta statusu, bet par oficiālu LFF biedru tās varēs kļūs 2016. gada Kongresā, ja līdz tam tiks pildītas visas biedru saistības.

Kongress bez kandidātu prezentāciju uzklausīšanas atteica biedrībām "Football Academy Jūrmala" un "KLUBS SELGA" LFF biedra kandidāta statusu, jo to vadības pārstāvji ir saistīti ar FC "Jūrmala", kas ticis izslēgts no LFF biedru rindām un kam joprojām ir nenokārtotas saistības pret LFF un futbolistiem. Organizācijas FC "Marienburg" un Rīgas Futbola skola nebija kongresā pārstāvētas, tāpēc tās savu kandidatūru prezentēs vēlāk un par to iekļaušanu biedru kandidātu rindās lems LFF Valde. Kongress balsoja pret organizāciju Latvijas Futbola treneru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!