Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja "Liepājas" komanda, kas ar rezultātu 3:2 (1:1) izbraukumā izrāva panākumu pār novājināto "Jūrmalu".

Spēles rezultātu 13.minūtē atklāja "Liepājas" komandas leģionārs Kristians Torress, bet 26.minūtē izlīdzinājumu panāca paragvajietis Orlando Bordons. Otrā puslaika sākumā Bordons jau vadību deva jūrmalniekiem, tomēr pamatlaika beigās divreiz pēc centrējumiem ar galvu precīzs bija Jānis Ikaunieks un izrāva viesiem panākumu.

Līdz ar to J.Ikaunieks ar astoņiem vārtu guvumiem astoņās spēlēs nostiprinājās virslīgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Kā ziņots, šonedēļ "Jūrmalas" komandas galvenā trenera amatu šonedēļ pameta Mihails Koņevs. Tāpat vienību finansiālu problēmu dēļ šonedēļ atstājuši arī trīs leģionāri, kuru vidū ir arī spāņu pussargs Huans Manuels Ernandess Sančess jeb Huanma, kurš šosezon jau bija guvis piecus vārtus.

Vēl divas spēles sestdien sāksies plkst.17. Tajās pērnās sezonas valsts otrā un trešā spēcīgākā kluba duelī "Skonto" savā stadionā tiksies ar Daugavpils "Daugavu", bet valsts čempioni "Ventspils" uzņems Jūrmalas klubu "Spartaks".

Ventspilnieki visās astoņās šī sezonas spēlēs izcīnījuši uzvaras. Ieskaitot pagājušo sezonu, "Ventspils" komanda uzvarējusi jau 13 virslīgas čempionāta spēlēs pēc kārtas.

Tāpat sestdien plkst.18 turnīra debitanti "Daugavpils" uzņems "Jelgavu", bet stundu vēlāk "Metta"/"Latvijas Universitāte" Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā tiksies ar kopvērtējuma pēdējās vietas īpašnieci Rīgas "Daugavu".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem 24 punktiem astoņās cīņās ieņem "Ventspils" komanda, bet uz otro vietu ar 19 punktiem desmit spēlēs pakāpusies "Liepāja", kas par punktu apsteidz astoņus mačus nospēlējušo "Skonto" komandu. Ceturtā ar 15 punktiem septiņos mačos ir Daugavpils "Daugava", bet piekto vietu ar 14 punktiem astoņās spēlēs ieņem "Jelgava".

Ar desmit punktiem astoņos mačos sesto vietu ieņem "Daugavpils", bet "Spartaks" ar astoņiem punktiem septiņās cīņās ieņem septīto pozīciju. Pieci punkti ir "Jūrmalai", četrus punktus izcīnījusi "Metta"/LU, savukārt tabulas apakšgalā ir Rīgas "Daugava" ar vienu punktu.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!