Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Trinidādas un Tobāgo futbola izlases kapteinis Deivids Nahids Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) apsūdzējis Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) lēmumu, kas noraidījusi viņa kandidatūru organizācijas prezidenta vēlēšanām.

Kā zināms, nākamgad februārī gaidāmajām FIFA prezidenta vēlēšanām apstiprināti pieci kandidāti, taču viņu skaitā nav iekļauts Libērijas Futbola federācijas prezidents Musa Bilitijs, kā arī Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī, kurš vēl joprojām izcieš pagaidu diskvalifikāciju.

Savukārt Nahida kandidatūra tika noraidīta jau oktobra beigās, jo viņš nebija saņēmis gana pietiekamu FIFA sastāvā esošo futbola federāciju atbalstu.

Nahids kļuvis par pirmo, kurš iesniedzis apelāciju, tādējādi apstrīdot FIFA pieņemto lēmumu.

"Ticam, ka rūpīga CAS izvērtēšana apstiprinās, ka mans klients ir gana kvalificēts un nopietns kandidāts FIFA prezidenta amatam," izteicās Nahida advokāts Džalals El-Mirs. "Ceram, ka apelācijas izvērtēšana notiks."

Nākamā gada 26.februārī gaidāmajām vēlēšanām apstiprināti Jordānijas princis Ali bin al Huseins, Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) vadītājs Salmans bin Ebrahims al Halifs, bijušais FIFA ģenerālsekretāra vietnieks francūzis Žeroms Šampaņs, UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantīno, kā arī FIFA pretrasisma un pretdiskriminācijas organizāciju biedrs Tokijo Sehvali no Dienvidāfrikas Republikas.

Tiesa, Platinī kandidatūra var tikt apstiprināta pēc tam, kad viņam beigsies 90 dienu diskvalifikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!