Foto: AP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju savienības (UEFA) ģenerālsekretārs Džanni Infantino balotēsies vēlēšanās uz Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidenta amatu, ziņo aģentūra AP.

Pēc aģentūras rīcībā esošas informācijas, UEFA tuvākajā laikā telekonferencē aizvadīs izpildkomitejas ārkārtas sapulci, kurā apspriedīs Infantino kandidatūru un izvirzīs to vēlēšanām.

Kandidātu izvirzīšana ārkārtas FIFA prezidenta vēlēšanām beidzas 26. oktobra pusnaktī.

UEFA ģenerālsekretāra amatu Infantino ieņem no 2009. gada.

Kā zināms, savu kandidatūru uz FIFA prezidenta posteni izvirzīja arī UEFA prezidents Mišels Platīnī, taču viņš nesen uz 90 dienām diskvalificēts no futbola aktivitātēm par saistību ar korupciju. Ja viņam atļaus atjaunot futbola darbības, Platinī varēs piedalīties vēlēšanās, kam jānotiek 2016. gada februārī.

Uz FIFA prezidenta posteni pretendēs arī Āzijas futbola savienības vadītājs šeihs Salamans bin Ibrahims Al Halifa, bijušais FIFA viceprezidents, Jordānijas princis Ali bin al-Huseins, bijušais Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) politiķis un biznesmenis Tokjo Seksvale, bijušais FIFA izpildkomitejas loceklis Žeroms Šampaņs un bijušais Trinidadas un Tobago izlases spēlētājs Deivids Nahids.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!