Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējā kausa īpašniece "Sevilla" no Spānijas februārī gaidāmajā UEFA Eiropas līgas futbolā 1/16 finālā sacentīsies ar Vācijas vienību Menhengladbahas "Borussia", noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē.

Spānijas komanda šajā turnīrā triumfējusi trīs reizes, bet viņu vācu pretinieki to paveikuši divas reizes.

Visplašāk izlozē bija pārstāvēta Itālija, kas izslēgšanas cīņas uzsāks ar pieciem klubiem. Milānas "Inter" komanda 1/16 finālā tiksies ar šosezon ne pārāk pārliecinošu sniegumu rādījušo Skotijas čempioni Glāzgovas "Celtic", Florences "Fiorentina" sacentīsies ar Anglijas premjerlīgas vienību Totenhemas "Hotspur", "Torino" spēkosies ar vēl vienu Spānijas komandu Bilbao "Athletic", "Napoli" tiksies ar Turcijas vienību "Trabzonspor", bet pašreizējā A sērijas kopvērtējuma vicelīdere "AS Roma" sacentīsies ar Roterdamas "Feyenoord" no Nīderlandes.

Tāpat savu pretinieci uzzināja pašreizējā Anglijas vicečempione "Liverpool", kas gan arī šosezon nedemonstrē to pārliecinošāko sniegumu. Liverpūles komanda UEFA Eiropas līgas izslēgšanas cīņas sāks ar dueli pret Turcijas vienību Stambulas "Bešiktaš". Savukārt otra Liverpūles vienība "Everton" sacentīsies ar Bernes "Young Boys" no Šveices.

Viena no šīs sezonas Vācijas bundeslīgas vadošajām vienībām "VfL Wolfsburg" sacentīsies ar Lisabonas "Sporting" komandu no Portugāles, Spānijas vienība "Villarreal" samēros spēkus ar Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas, bet Francijas vienība "Guingamp" tiksies ar Ukrainas spēcīgāko komandu Kijevas "Dinamo".

Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit" tiksies ar Nīderlandes komandu Eindhovenas PSV, bet vēl viena šīs valsts vienība Maskavas "Dinamo" sacentīsies ar "Anderlecht" futbolistiem no Beļģijas. Cits Beļģijas klubs "Club Brugge" spēkosies ar "Aalborg BK" no Dānijas, šosezon vairākkārt sodus saņēmusī Varšavas "Legia" no Polijas izslēgšanas cīņas sāks pret Nīderlandes vienību Amsterdamas "Ajax", bet Ukrainas vienība Dņipropetrovskas "Dņipro" viesosies pie Pireju "Olympiakos" no Grieķijas.

1/16 fināla spēles risināsies 19. un 26.februārī.

Pēc divu apļu grupu turnīra izslēgšanas cīņās iekļuva katras grupas divas labākās komandas, kur tām pievienojušās arī UEFA Čempionu līgas apakšgrupu trešās vietas ieguvējas.

Šī gada pavasarī "Sevilla" turnīra finālā pēcspēles sitienu sērijā uzveica Portugāles komandu Lisabonas "Benfica", turnīrā uzvarot trešo reizi vēsturē.

Šīs sezonas sacensību fināls 2015.gada 27.maijā notiks Varšavā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!