Foto: LETA

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars vēlas ar uzvaru sākt savu karjeru jaunajā amatā, taču labi saprot, ka spēle pret Igauniju nebūs viegla un Baltijas derbijs piešķir mačam īpašu nozīmi.

Latvijas futbola izlase otrdien ieradās Tallinā, kur trešdien aizvadīs pārbaudes spēli pret Igauniju. Otrdienas vakarā komanda aizvadīja treniņu "A. Le Coq Arena", bet pirms tās Pahars sniedza komentārus Latvijas un Igaunijas masu medijiem.

"Vienmēr jūtams spiediens, nav starpības, esi treneris vai spēlētājs. Kad spēlēju, bija spiediens, tagad arī kā treneri izjūtu spiedienu, bet es zinu, kā ar to tikt galā. Jā, man tā ir pirmā spēle, varbūt ir savādāka sajūta, bet gribas sākt ar uzvaru. Protams, mačam īpašu "odziņu" piedod tas, ka šis būs Baltijas derbijs. Ceru, ka arī atmosfēra stadionā būs laba un atbilstoša," teica Pahars.

Pahars vēlreiz uzsvēra, ka komandas komplektāciju ietekmējusi Latvijas labākā futbolista Aleksandra Cauņas trauma, tomēr tas dos iespēju citiem sevi apliecināt un varbūt "izkarot" vietu sastāvā. Pahars piebilda, ka sastāva komplektāciju un izvēli vēl iespaido fakts, ka nākamajās divās spēlēs Pasaules kausa kvalifikācijā nevarēs palīdzēt Aleksandrs Fertovs, kurš gan šoreiz ir iekļauts sastāvs. Pahars gan pieļāva iespēju, ka Fertovs dosies laukumā sastāvā, jo "šajā pozīcijā nav liela izvēle".

"Man vajag izvēlēties 11 labākos spēlētājus, bet vajag arī pārbaudīt citus spēlētājus. Tāpēc jāizlemj, kurus sūtīt laukumā, un tad jau redzēsim, kurus laidīsim uz maiņu. Galīgo sākumsastāvu vēl neesmu izvēlējies, jautājumi ir par dažām pozīcijām, bet par 80-80% esmu ticis skaidrībā," sacīja Pahars.

Pahars piebilda, ka pilnīgi droši laukumā nedosies pieredzējušais Juris Laizāns, kurš "Skonto" rindās pēdējā Latvijas virslīgas spēlē guva savainojumu. Futbola veterāns gan ir devies kopā ar izlasi uz Tallinu, taču treniņos nedarbojas.

"Vari teikt, ka sāksim ar diviem uzbrucējiem. Šobrīd neko sīkāk nevaru teikt un nevaru komentēt, kādu taktiku izmantosim. Noteikti izmantosim visas iespējamās sešas maiņas, lai pārbaudītu pēc iespējas vairāk spēlētājus. Bet ir viena problēma – vajag kaut kā tikt galā ar tiem, kuri netiks spēlēt, jo visi raujas laukumā un grib sevi apliecināt" piebilda Pahars.

Otrdien preses konferencē Igaunijas izlases galvenais treneris Tarmo Rūtli par Paharu jokojot teica, ka Latvijas izlasei tagad galvenais treneris ir "jauns puika". Pahars uz to atbildēja, ka nav jau jaunākais treneris pasaulē, "jo ne jau vecums nosaka līmeni, bet zināšanas un prasmes".

"Bet igauņiem ir pieredzējis treneris, pieredzējusi komanda, spēlētāji ir daudz pieredzējušāki. Tāpēc nedomāju, ka mums ir kādas priekšrocības, komandas ir vienāda līmeņa un labāks būs tas, kurš tajā brīdī būs labāk sagatavojies," uzskata Pahars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!