Titulētajam futbola klubam "Skonto", kas šosezon sacenšas "komanda.lv" pirmās līgas čempionātā, piemērots tiesiskās aizsardzības process, kas nozīmē, ka šī komanda vismaz nākamos trīs gadus Eirokausos piedalīties nevarēs, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskā informācija.

"Skonto" kluba kopējais parāds VID šobrīd sasniedzis 583 566,02 eiro, bet 553 018,37 no tiem piemērots tiesiskās aizsardzības process. Savukārt, kad šis process noslēgsies, vienībai sāksies trīs gadu atskaite, lai tā atkal varētu tikt pie iespējas spēlēt Eirokausos.

Šajā pavasarī "Skonto" otro reizi gada laikā pieprasīja ierosināt tiesisko aizsardzību ar mērķi sakārtot samilzušās finanšu problēmas, lai klubs varētu labi strādāt un piesaistītajiem investoriem būtu droša vide. Kā liecina publiski pieejamā informācija, tā ierosināta aprīļa beigās.

"Skonto" komanda februārī nesaņēma licenci dalībai virslīgas čempionātā. Vēlāk tai ļāva startēt pirmās līgas turnīrā, tomēr vienībai tika likts informēt par parādsaistību dzēšanu. LFF Klubu licencēšanas komisija toreiz uzdeva "Skonto" komandai par pienākumu līdz katra mēneša 24.datumam iesniegt maksājumu dokumentus, kas apliecina saistību izpildi pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID) saskaņā ar VID noteiktajiem termiņiem.

Aprīlī "Skonto" klubam atkal tika piemērots reģistrēt jaunus futbolistus.

Tiesa, VID publiski pieejamā datubāze liecina, ka sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Skonto FC" administrēto nodokļu (nodevu) parāds turpina augt. Ja aprīļa beigās tas bija 553 018,37 eiro, šobrīd parāds pieaudzis līdz 583 566,02 eiro.

Iepriekšējo reizi "Skonto" komanda maksātnespējas lieta vēlējās ierosināt pērn martā, tomēr tiesa to noraidīja. Toreiz tika vēstīts, ka pret VID vien parāds ir gandrīz 500 000 eiro.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka, neskatoties uz jau tad bijušajām finansiālajām problēmām, pirms gada "Skonto" tika piešķirta licence dalībai virslīgā, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" komanda valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četras reizes pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

"Skonto" "komanda.lv" pirmās līgas čempionāta sezonu sākusi ar 22 punktiem deviņās spēlēs, kas tai kopvērtējumā dod trešo vietu, atpaliekot vienīgi no "Babītes" un Rēzeknes FA/BJSS. Vienība cer šosezon kvalificēties virslīgas turnīram.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!