Latvijas visu laiku titulētākais futbola klubs Rīgas "Skonto" ir ļoti priecīgs, ka piektdien saņēma licenci dalībai jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā, un tā vadība cer, ka izdosies vienību atkal padarīt par caurspīdīgu un sakārtotu.

Kā zināms, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija lēmusi "Skonto" pielaist startam virslīgā, bet "Daugavas" komandām no Rīgas un Daugavpils licences tika atteiktas. Līdz ar to nākamajā sezonā virslīgas čempionātā piedalīsies astoņas vienības, kas būs mazākais skaits kopš 2007.gada.

Jau pirms gada "Skonto" bija ievērojamas parādsaistības, un arī toreiz vienību pielaida startam virslīgā. Turklāt toreizējais Apelāciju komisijas vadītājs Kārlis Villerušs tagad kļuvis par "Skonto" vienīgo valdes locekli. Publiski izskanējis, ka pašlaik "Skonto" parāds Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ir gandrīz 500 000 eiro, turklāt tās nav vienīgās vienības parādsaistības.

"No sēdes bija atkarīgs mūsu tālākais liktenis, daudzi varēja kļūt par bezdarbniekiem," pauda Villerušs, stāstot, ka ar spēlētājiem situācija jau iepriekš bija sakārtota un šobrīd vienīgās problēmas ir saistībā ar VID. "Mums šobrīd nav aktuālu parādu pret spēlētājiem, tiesa, neizslēdzu situāciju, ka daudzi vēl var atnākt un pieprasīt savu naudu, jo grāmatvedību joprojām vēl tikai apkopojam. Esam tikai sākumā procesam, lai klubs kļūtu par normālu, visiem kritērijiem atbilstošu. Ar Apelāciju komisiju vienojos, ka panāksim, lai klubs ir caurspīdīgs un sakārtots - labākais visos līmeņos."

Villerušs atklāja, ka arī precīzs parāds pret VID vēl nemaz nav zināms. "Iepriekšējā vadība viņus ignorēja, bet tagad situācija ir mainījusies. Esam iesnieguši visas atskaites, un VID veiks tematisko pārbaudi, lai fiksētu parādu."

Tāpat vienība gaida, kad VID atcels aizliegumu mainīt komandas dalībnieku sastāvu. Kad tas notiks, ārzemju dalībnieki savas daļas pārdošot latviešiem, jo vienība piesaistījusi vairākus potenciālos atbalstītājus.

"Varbūt vienmēr domājam labāk, nekā ir īstenībā, tomēr man ir ticība, ka mērķi ir sasniedzami," pauda Villerušs. "Cilvēkus jāpārliecina, ka ir vērts ar mums strādāt. Esam ļoti priecīgi, ka mums dota iespēja, un, cerams, nepievilsim."

"Skonto" ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Arī iepriekšējā sezonā tā ilgstoši atradās kopvērtējuma līderpozīcijā, kaut spēlētāji algu saņēma ļoti reti. Noslēgumā "Skonto" sezonu beidza otrajā pozīcijā.

Gaidāmajā sezonā virslīgā startēs pašreizējā čempione "Ventspils", kā arī "Liepāja", "Jelgava", Jūrmalas "Spartaks", "Gulbene", "Metta"/"Latvijas Universitāte", "Daugavpils" un "Skonto".

Jau pērn "Skonto" un Daugavpils "Daugava" nesaņēma licences, jo rīdziniekiem nebija izpildītas finansiālās saistības, bet Latgales klubam nebija tā struktūrā iekļautas jaunatnes akadēmijas. Pēc tam abas vienības iesniedza apelācijas, pēc to izskatīšanas abiem klubiem tomēr tiekot pie iespējas spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!