Foto: Reuters/Scanpix

Ja futbolisti mazāk reaģētu uz rasistiskiem apvainojumiem, iespējams, rasisms futbolā kļūtu mazāk izplatīts, uzskata brazīliešu futbola leģenda Pele.

"Ja visi darītu, tāpat kā to izdarīja Alvešs, kad viņa virzienā tika mests banāns, tad neviens to neatkārtotu," portālam UOL skaidroja Pele.

Kā jau ziņots, pērnā gada aprīlī "Villareal" Spānijas čempionāta mačā savā laukumā uzņēma "Barcelona" komandu, bet kādā no epizodēm pretinieku futbolista Dani Alveša virzienā tika mests banāns. Tiesa, spēlētājs šajā situācijā neapjuka, paceļot banānu, nokožoties un atgriežoties spēlē. Vēlāk šis incidents izraisīja plašu reakciju sociālajos tīklos, kurā iesaistījās dažādu klubu futbolisti.

Pele uzskata, ka faniem, kuri rasistiski apvaino futbolistus, vienkārši ir nepieciešama uzmanība. "Lielākā problēma ir tā, ka mēs pievēršam pārāk lielu uzmanību šiem idiotiem," uzsvēra Pele.

Leģendārais brazīliešu spēlētājs uzstāj, ka šādās situācijās nav jāņem vērā aizvainojums un jāturpina spēlēt.

"Ja es būtu reaģējis katru reizi, kad mani kāds ASV, Latīņamerikā vai Brazīlijā nosauca par nēģeri, es joprojām visā pasaulē būtu iepīts tiesu lietās," izteicās 74 gadus vecais Pele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!