Foto: AFP/Scanpix
Anglijas futbola premjerlīgas pagājušās sezonas čempione Lesteras "City" svētdien paziņoja, ka par tās galveno treneri līdz sezonas beigām apstiprināts Kreigs Šekspīrs.

Pērn Lesteras komanda sensacionāli triumfēja premjerlīgā, bet šosezon tās sekmes ir daudz vājākas, kas februāra beigās lika atlaist itāliešu speciālistu Klaudio Ranjēri. Viņa pienākumus pārņēma Šekspīrs, kura vadībā Lesteras "City" uzvarējusi pirmajās divās spēlēs.

Līdz ar to svētdien premjerlīgas čempione pavēstījusi, ka Šekspīrs amatā paliks vismaz līdz sezonas beigām.

Pašlaik 53 gadus vecais Šekspīrs Lesteras "City" treneru kolektīvā strādājis septiņas no pēdējām astoņām sezonām. Iepriekš viņš kā galvenais treneris bija vadījis vienīgi Vestbromvičas "Albion", bet tas 2006. gadā notika vienā spēlē pagaidu amatā.

Iepriekšējā sezonā Lesteras "City" komanda Ranjēri vadībā paveica sporta pasaules brīnumu un triumfēja Anglijas premjerlīgā, taču šobrīd vienība cīnās par vietas noturēšanu šajā turnīrā. Tā pašlaik ar 27 punktiem 27 spēlēs ieņem 15.vietu, tomēr izkrišanas zona ir tikai trīs punktu attālumā.

Savā nākamajā spēlē Lesteras "City" otrdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes cīņā uzņems Spānijas vienību "Sevilla". Abu komandu pirmajā mačā premjerlīgas čempioni zaudēja ar 1:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!