Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta komanda Rīgas "Daugava" pirmdien sodīta ar 600 eiro lielu naudas sodu par sporta direktora Arvīda Skrupska neatļautu darbošanos trenera amatā.

Rīgas "Daugavas" pagaidu galvenā trenera amatā sezonu iesāka tieši lietuvietis Skrupskis, tomēr viņam nav UEFA "Pro" kategorijas licences un ārzemnieki bez tās nevar virslīgā veikt galvenā trenera pienākumus. Tāpēc maijā par vienības galveno treneri tika apstiprināts bijušais Latvijas nacionālās izlases spēlētājs Armands Zeiberliņš, bet Skrupskis kļuva par viņa palīgu.

Tomēr Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) pirmdien, iepazīstoties ar virslīgas čempionāta spēļu protokoliem, inspektoru un delegātu ziņojumiem, kā arī video ierakstiem, secinājusi, ka Skrupskis neatļauti veic trenera funkcijas.

Līdz ar to Rīgas "Daugavai" piemērots naudas sods, bet Skrupskim aizliegts atrasties komandas tehniskajā zonā, kā arī komandas ģērbtuvē pirms spēles, spēles laikā un pēc spēles līdz trenera kvalifikāciju apliecinošu dokumentu iesniegšanai.

Virslīgas čempionāta kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Daugava" ar 33 punktiem 26 spēlēs ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!