Foto: F64
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta centrālajā 25.kārtas mačā piektdien "Skonto" komanda ar 2:1 (1:0) savā laukumā uzvarēja "Liepājas metalurga" vienību, un šis panākums ļāva "Skonto" komandai atgriezties kopvērtējuma pirmajā vietā.

Tiesa, viena spēle rezervē ir tās tuvākajiem sekotājiem "Ventspils" vienībai, kas, uzvarot atlikušajās savās cīņās, kļūs par čempioniem.

Spēles 25.minūtē "Skonto" komandai vadību dāvāja Latvijas izlases aizsargs Renārs Rode, bet 71.minūtē 2:0 panāca Vladislavs Gutkovskis. Abās šajās epizodēs pēc standartsituāciju izspēles precīzi piespēlēja Juris Laizāns. Septiņas minūtes vēlāk viesiem vienus vārtus atguva Jānis Ikaunieks, kurš pats 86.minūtē neizmantoja teicamu iespēju panākt neizšķirtu - viņa raidījums atsitās pret mājinieku vārtu pārliktni. Tāpat vārtus pēdējās minūtēs varēja gūt Dāvis Ikaunieks, taču viņa sitiens nebija precīzs.

"Skonto" komanda šajā sezonā joprojām nav cietusi nevienu zaudējumu, bet iepriekšējā kārtā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar pagājušās sezonas čempioni Daugavpils "Daugava", zaudējot priekšrocības cīņā par čempionu titulu.

Tikmēr "Liepājas metalurgs" pēc neveiksmīgā sezonas vidus iepriekšējā mačā ar 6:0 sagrāva Jūrmalas "Spartaku". Jau tagad zināms, ka liepājnieki sezonu noslēgs virslīgas piektajā vietā.

Šī abām komandām bija trešā savstarpējā spēle virslīgas ietvaros šosezon, savukārt pirmās divas notika desmit dienu laikā augustā - sākotnēji "Skonto" izbraukumā sagrāva pretiniekus ar 5:0, bet pēc tam savā laukumā svinēja panākumu ar 2:0. Tāpat sezonas sākumā vienības sacentās Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kad vēlākā čempione "Liepājas metalurgs" izcīnīja panākumu ar 3:1.

Kārtas turpinājumā sestdien "Spartaks" tiksies ar "Jelgavu", divi mači notiks svētdien, kad "Jūrmala" uzņems Daugavpils "Daugavu", bet Ilūkstes NSS savās mājās tiksies ar "Ventspili", savukārt pirmdien "Metta"/"Latvijas Universitāte" spēkosies ar Rīgas "Daugavu".

Pēc šīs kārtas katrai komandai šosezon atliks vēl aizvadīt pa divām spēlēm - pašreizējā kopvērtējuma līdere "Ventspils" samēros spēkus ar "Metta"/LU (savās mājās) un Rīgas "Daugavu" (izbraukumā), savukārt "Skonto" centīsies apspēlēt "Spartaku" (izbraukumā) un "Jelgavu" (savā laukumā).

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderi ar 59 punktiem 25 spēlēs ir "Skonto", bet "Ventspils" ar maču rezervē atpaliek par punktu. Trešo vietu ar 46 punktiem ieņem Daugavpils "Daugava", kurai tikai vienu punktu zaudē Rīgas "Daugavas" vienība. Piekto pozīciju ar 34 punktiem ieņem "Liepājas metalurga" komanda, bet par deviņiem punktiem mazāk ir Jūrmalas "Spartakam".

"Jūrmala" ar 23 punktiem ir septītā, "Metta"/LU ar 16 punktiem atrodas pozīciju zemāk, "Jelgava" ar 14 punktiem ieņem devīto vietu, bet 12 punkti ir Ilūkstes NSS spēlētājiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!