Foto: F64
Par Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta kopvērtējuma līderi svētdien kļuva "Ventspils", kas ar rezultātu 6:1 (4:0) savā laukumā sagrāva "Jūrmalas" komandu.

Aizvadītajā mačā ventspilniekiem bija neapstrīdams pārsvars. Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Visvaldis Ignatāns un Daniils Turkovs, bet pa reizei izcēlās arī Kaspars Dubra un Vadims Jančuks.

Savukārt jūrmalniekiem goda vārtus guva Pāvels Orlovs.

Kā zināms, sestdien virslīgas līderi "Skonto" izbraukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar pašreizējiem valsts čempioniem Daugavpils "Daugavu", sašķobot savas pozīcijas cīņā par titulu.

Līdz ar to trīs kārtas pirms sezonas beigām tagad "Ventspils" apsteidz "Skonto" par diviem punktiem.

"Ventspils" iepriekšējo spēli virslīgā aizvadīja tieši pret "Skonto", kad t.s. "zelta mačā" cīnījās neizšķirti 1:1. Tā bija pirmā reize kopš septembra vidus, kad ventspilnieki mačā netika pie trim punktiem. Šajā sezonā vienība tikai divas reizes izjutusi zaudējuma rūgtumu, bet pēdējo reizi tas notika 27.aprīlī, kad nācās atzīt "Skonto" pārākumu.

Savukārt "Skonto" futbolisti joprojām ir bez zaudējumiem.

Zīmīgi, ka "Ventspils" un "Jūrmala" savā starpā iepriekšējo reizi tikās vēl salīdzinoši nesen - 25.septembrī virslīgas pārceltajā spēlē ar rezultātu 2:0 uzvarēja "Ventspils". Arī šīs sezonas pirmajā duelī ar 3:0 pārāki bija ventspilnieki.

Kā ziņots, kārtas pirmajā spēlē piektdien "Liepājas metalurgs" savā laukumā ar 6:0 sagrāva Jūrmalas "Spartaka" futbolistus. Gūtais panākums ļāva liepājniekiem nodrošināt vismaz piekto vietu sezonas kopvērtējumā.

Savukārt bez "Skonto" un totalizatoru skandālā iepītās Daugavpils "Daugavas" spēles sestdien pastarīšu duelī "Jelgava" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Metta"/"Latvijas Universitāte", abiem klubiem uzlabojot savas iespējas cīņā par palikšanu stiprāko sabiedrībā.

Kārta noslēgsies pirmdien, kad bronzas tīkotāji Rīgas "Daugava" tiksies ar Ilūkstes NSS.

Virslīgas kopvērtējumā tagad "Ventspils" kontā ir 58 punkti 24 spēlēs, kurai divus punktus zaudē "Skonto" klubs. Trešo vietu ar 46 punktiem ieņem Daugavpils "Daugava", kurai četrus punktus zaudē Rīgas "Daugavas" vienība. Piekto pozīciju ar 34 punktiem 24 spēlēs ieņem "Liepājas metalurga" komanda, bet vēl par deviņiem punktiem mazāk ir Jūrmalas "Spartakam".

"Jūrmala" ar 23 punktiem 24 spēlēs ir septītā, "Metta"/LU ar 16 punktiem atrodas pozīciju zemāk, "Jelgava" ar 14 punktiem ieņem devīto vietu, bet 12 punkti ir Ilūkstes NSS spēlētājiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!