Latvijas futbola virslīgas līdervienības "Skonto" pāridarītāji Eiropas līgas turnīrā, Čehijas vienība Liberecas "Slovan" ceturtdien spēra platu soli pretī iekļūšanai sacensību grupu turnīrā.

Eiropas līgas atlases sacensību "play off" stadijā "Slovan" viesos ar 3:1 negaidīti pieveica itāļu vienību "Udinese".

Tā kā "Udinese" mājas stadions tiek renovēts, komandas maču aizvadīja Triestē. Spēles laikā no itāļu komandas novērsās veiksme, jo "Udinese" futbolisti trīs reizes ar bumbu trāpīja pa vārtu pārliktni vai stabu. "Udinese" pārsvars mača laikā bijis neapšaubāms, jo itāļu vienība izpildīja 14 stūra sitienus ("Liberec" nevienu) un 27 sitienus pa vārtiem ("Liberec" – septiņus).

Spēles 16.minūtē viesus vadībā izvirzīja ukraiņu futbolists Sergejs Ribalka, bet 35.minūtē "Udinese" izlīdzināja rezultātu pēc Gabriela Silvas sitiena. Tomēr otrajā puslaikā "Udinese" centieni gūt vārtus bija nesekmīgi, bet "Slovan" rindās izcēlās vēl Džons Delardžs un Ondžejs Kušnirs.

Atgādinām, ka Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Slovan" pieveica "Skonto" tikai pateicoties viesos gūtajiem vārtiem. Savukārt nākamajā kārtā Šveices ceturto spēcīgāko komandu "Zurich".

Citos Eiropas līgas "play off" mačos neveiksmes piedzīvoja Lietuvas un Igaunijas komandas. Viļņas "Žalgiris" pēc sensacionālās iekļūšanas "play off" stadijā pirmajā mačā viesos ar 0:5 zaudēja "Salzburg", bet "Nomme Kalju" savās mājās ar 1:3 piekāpās Dņepropetrovskas "Dņipro".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!