Foto: DELFI

Latvijas tituliem bagātākā futbola kluba "Skonto" prezidentam Vladimiram Koļesņičenko par rupjībām sociālajos tīklos internetā piespriesta maksimāli lielākā soda nauda, informē Latvijas Futbola federācija.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Koļesņičenko savā sociālā tīkla "Twitter" kontā veica vairākus agresīvus ierakstus, kas netieši tika vērsti virslīgas vadības virzienā. "Skonto" kluba prezidents tajos izmantoja vairākus necenzētus vārdus, bet pēc tam veiktie ieraksti no Koļesņičenko konta tika izdzēsti.

LFF par šiem izteikumiem piespriedusi Koļesņičenko 280 eiro lielu naudas sodu, kas ir maksimālais, ko paredz LFF Disciplinārais reglaments. Sods piespriests par Latvijas futbola ētikas kodeksa 1. punkta pārkāpšanu ("Ar vārdiem un rīcību izrādīt cieņu pretiniekiem, tiesnešiem, komandas biedriem, oficiālām personām un līdzjutējiem"), kā arī Disciplinārā reglamenta pielikuma 7.2.1. punkta neievērošanu ("Par kluba oficiālo personu neētisku uzvešanos un neētiskiem izteicieniem publiskās vietās, masu medijos, pārkāpjot Latvijas Futbola Ētikas kodeksu").

Tas nav vienīgais sods, ko šonedēļ var saņemt "Skonto". Slavenais klubs jau nav saņēmis licenci dalībai Latvijas čempionātā, bet galīgo lēmumu šajā jautājumā pieņem LFF Apelācijas komisija savā sēdē ceturtdienas vakarā. Savukārt ceturtdien Latvijas futbola virslīga plāno "Skonto" izslēgt no savām rindām, jo klubs nav izpildījis finansiālās saistības.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!