Foto: F64

Latvijas virslīgas futbola čempionāta līdervienība Daugavpils "Daugava" 32.kārtas spēlē sestdien nespēja uzvarēt "Jelgavu", tādējādi pilnvērtīgi neizmantojot "Liepājas metalurga" zaudējumu pret "Skonto".

Aizvadītajā mačā Daugavpils klubs savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Jelgavu", kas tādējādi ieguva vērtīgu punktu cīņā par vietas saglabāšanu virslīgā."Zinājām, ka būs smaga spēle. Momentu bija pietiekami daudz, bet nespējām tos realizēt. Nākotnē jāturpina strādāt pie komandas psiholoģiskās sagatavotības. Var just, ka futbolisti nervozē, jo jūt čempiona titula tuvumu. Tieši psiholoģija un momentu realizācija ir tās lietas, kurām pievērst galveno uzmanību. Līdz turnīra beigām atlikušas četras kārtas, vēl nekas nav beidzies," virslīgas čempionāts citē "Daugavas" galveno treneri Ivanu Tabanovu.

Savukārt "Liepājas metalurgs", kas pēdējās spēlēs divreiz bija uzvarējis čempionus "Ventspili" un kļuvis par otru galveno pretendentu uz zeltu, ar 1:3 (0:2) viesos piekāpās "Skonto" komandai.


Līdz pirmā puslaika 19.minūtei "Skonto" ar diviem precīziem sitieniem vadībā izvirzīja lietuvietis Tads Labuks, bet otrā puslaika ievadā 3:0 panāca Romāns Amirhanovs. Viesiem vienus vārtus četras minūtes pirms cīņas beigām atguva Vladimirs Kamešs.

Tikmēr "Ventspils" komanda viesos ar 4:0 (2:0) sagrāva Rīgas "Daugavu", arī turpinot cīņu par zelta medaļām.

Divus vārtus viesiem guva nigērietis Ahmeds Abdultaofiks, bet pa reizei izcēlās Daniils Turkovs un krievu uzbrucējs Vadims Jančuks.

Citā kārtas spēlē "Gulbene" savā laukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās JPFS/FK "Spartaks" komandai, kas maču pabeidza deviņu spēlētāju sastāvā. Vienīgos vārtus no 11 metru atzīmes guva Antons Jemeļins.

Vēl vienā sestdienas mačā "Metta"/LU otrajā puslaikā ielaida trīs bezatbildes vārtus, ar 0:3 (0:0) savā laukumā zaudējot "Jūrmalai".

Divus vārtus viesu labā guva Ivans Sputajs, bet reizi izcēlās Edijs Joksts.

Kopvērtējumā tagad katra komanda aizvadījusi pa 32 spēlēm. Pirmajā vietā joprojām atrodas Daugavpils "Daugava", kas tikusi pie 68 punktiem, bet tai ar 64 punktiem seko "Liepājas metalurgs", "Skonto" un "Ventspils".

Piekto vietu ar 43 punktiem ieņem JPFS/FK "Spartaks", bet "Jūrmala" ar 36 punktiem atrodas sestajā pozīcijā. "Jelgava" ar 29 punktiem ieņem septīto vietu, par četriem punktiem apsteidzot Rīgas "Daugavu" un "Metta"/LU. Savukārt pēdējā, desmitajā, vietā ar 23 punktiem atrodas "Gulbene".

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Vājākajai komandai pēc sezonas virslīgas čempionāts būs jāatstāj.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!