Foto: F64

Par "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas labāko jūnija spēlētāju atzīts Jūrmalas "Spartaka" pussargs Jevgeņijs Kazačoks, bet par labāko treneri nosaukts šīs komandas vadonis Oļegs Kubarevs.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un Latvijas futbola virslīga izvirzīja piecus kandidātus jūnija labākā spēlētāja balvai. Starp tiem bija divi "Spartaka" spēlētāji - Kazačoks un Vladislavs Kozlovs. Tāpat balvai tika nominēti čempionvienības "Liepāja"' uzbrucējs Vladimirs Kamešs, "Jelgavas"' pussargs Boriss Bogdaškins un RFS pussargs Raivis Jurkovskis.

Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties, ar 43 punktiem par labāko atzina Kazačoku, kurš tika nosaukts par pirmā apļa labāko jauno spēlētāju. 25 punktus saņēma Kamešs, bet 21 ieguva Jurkovskis.

"Spartaks" jūnijā virslīgā aizvadīja trīs spēles, visās tiekot pie uzvaras. Desmitās kārtas centrālajā mačā jūrmalnieki ar 5:1 sagrāva "Ventspils" komandu, bet Kazačoks šajā spēlē guva divus vārtus.

Savukārt nākamajā cīņā "Spartaks" ar 1:0 pārspēja "Jelgavu", bet pēc tam ar 4:1 tika pieveikta "Metta"/Latvijas Universitāte, šajā mačā Kazačokam izceļoties ar trīs gūtiem vārtiem.

Tikmēr LFF Treneru padomes vērtējumā Kubarevs izpelnījies mēneša labākā trenera balvu. Viņa vadītā "Spartaks" komanda ir virslīgas kopvērtējuma līdere, 12 mačos izcīnot deviņas uzvaras un reizi spēlējot neizšķirti.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 28 punkti, bet par četriem punktiem atpaliek "Ventspils". Tikmēr 23 punkti ir "Liepājai", kamēr pirmajam trijniekam ar 16 punktiem seko "Jelgava" un "Riga". Vēl pa 13 punktiem ir "Metta"/LU un RFS vienībām, bet turnīra tabulu ar četriem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!