Foto: F64

"SMScredit.lv" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas spēlē sestdien "Ventspils" futbolisti ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Jūrmalas "Spartaks" vienību, izvirzoties čempionāta līderpozīcijā.

Uzvarētājiem vienīgos vārtus šajā mačā guva Vadims Jančuks, kurš precīzi sita 44.minūtē.

Kā par spēli rakstīts "SMScredit.lv" mājaslapa internetā, tad viesi no Jūrmalas spēli uzsāka visa aktīvi, taču kvalitatīvāk bumbu kontrolēja ''Ventspils''. Kopumā ''Spartaks'' laukumā darbojās organizēti, kas jau spēles sākumā liecināja par gaidāmu mazrezultatīvu futbola spēli - Jūrmalas aizsardzība darbojās augstā līmenī. Tas atspoguļojās arī turpmākajā gaitā, kad faktiski visi "Ventspils" pozicionālie uzbrukumi šķita bezzobaini. Tiesa, ''Spartaks'' nesēdēja tikai aizsardzībā un nereti devās arī ātros pretuzbrukumos. Vienā no epizodēm labi uzsita Tvumasi, bet citā epizodē šis pats ganietis veica lielisku reidu un ļoti asi deva piespēli gar vārtiem, tomēr neviens partneris bumbu vārtos nepielaboja. Kā jau minēts, ''Spartaks'' aizsardzībā darbojās disciplinēti un korekti, taču no vārtu zaudējuma 1.puslaika izskaņā izvairīties neizdevās - 44. minūtē pēc bloķēta sitiena pirmais noorientējās Jančuks, kurš pirmais pieskrēja pie pazudušās bumbas un pa taisno no gaisa to raidīja vārtos, panākot 1:0 mājinieku labā.

Jau 2. puslaika ievadā pēc Jurija Žigajeva acīgas piespēles vārtus bija jāgūst Tornikem Tarhnišvili, tomēr gruzīns sita krietni pāri vārtiem. Pie ne tā stabilākā 1:0 "Ventspils" vārtsargs Maksims Uvarenko riskēja, tik tikko apspēlējot pretinieku, bet kopumā ventspilnieku uzbrukuma mēģinājumi bija ievērības cienīgāki.. 66. minūtē pēc Tarhnišvili reida un centrējuma Tarasovs labi sita ar galvu, tomēr Pavlovs bumbu prata izvilkt. Mača izskaņā reizi pa reizei viesiem izdevās tikt tuvu klāt ventspilnieku vārtiem, un 88. minūtē Viktors Morozs izpildīja ļoti spēcīgu tālsitienu, ar kuru Uvarenko tika galā vien ar pūlēm, tiesa, tas šajā spēlē ''Spartaka'' izpildījumā bija viss. Jau kompensācijas laikā vien veiksme palīdzēja jūrmalniekiem saglabāt minimālo 0:1, ar kādu rezultātu mačs arī tika noslēgts.

Citā mačā "Jelgavas" futbolisti savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar Ilūkstes NSS.

"Jelgavas" komandā pa vieniem vārtiem guva Vadims Žuļevs un Maksims Daņilovs, bet Ilūkstei ar precīziem sitieniem atzīmējās japānis Joki Kumada un Ēriks Kokins.

Pēc četrām spēļu kārtām "Ventspils ar deviņiem punktiem ir līderpozīcijā, bet ar astoņiem punktiem tai seko "Skonto" un Rīgas "Daugava". Tikmēr "Spartaks" futbolisti ar četriem punktiem ir septītajā pozīcijā. Ilūkstes NSS kontā ir trīs punkti un tā ieņem astoto vietu, kamēr viens punkts ir "Jelgavai", kas dod priekšpēdējo, devīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!