Foto: F64
"Ventspils" un "Skonto" komandas sestdien izcīnīja uzvaras Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 26.kārtas spēlēs, čempiona noskaidrošanu atliekot uz pēdējo kārtu.

Šī brīža galvenā favorīte "Ventspils" ar 3:0 (2:0) savā laukumā pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" spēlētājus. Uzvarētājiem divus vārtus guva Vadims Jančuks, bet vienu reizi izcēlās Vitālijs Smirnovs.

Savukārt vicelīdere "Skonto" ar 3:0 (1:0) izbraukumā uzveica Jūrmalas "Spartaks" komandu. Šajā mačā pa vieniem vārtiem guva "Skonto" uzbrukuma līderi Artūrs Karašausks un Valērijs Šabala, bet reizi Jūrmalas kluba spēlētājs Maksims Daņilovs ieraidīja bumbu savos vārtos.

Līdz ar to virslīgas kopvērtējumā tagad "Ventspils" kontā ir 64 punkti 26 spēlēs un tai divus punktus zaudē "Skonto".

Pēdējā kārtā pēc nedēļas abi izšķirošie mači norisināsies galvaspilsētā - "Skonto" uzņems "Jelgavu", bet "Ventspils" "Daugavas" stadionā viesosies pie Rīgas "Daugavas".

Tikmēr vietu virslīgā sestdien oficiāli zaudēja Ilūkstes NSS futbolisti, kas ar 1:6 (1:1) piekāpās Daugavpils "Daugavai". Vēl pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet otrajā spēles daļā Daugavpils klubs sasita piecus vārtus, atkārtojot scenāriju, kāds bieži tiek īstenots cīņās, kuras rezultāts ir nelegāli iespaidots.

Nākamajā sezonā Ilūkstes vienību virslīgā aizstās pirmajā līgā uzvaru izcīnījusī Daugavpils BFC komanda "Daugava".

Tāpat sestdien noskaidrojās, ka "Metta"/LU futbolistiem būs jācīnās pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā, jo dramatisku uzvaru izcīnīja "Jelgava", kas ar 1:0 (0:0) savā laukumā pieveica Rīgas "Daugavu". Vienīgos vārtus jau otrā puslaika kompensācijas laikā, realizējot 11 metru soda sitienu guva Valērijs Redjko.

Pārspēlēs "Metta"/LU tiksies ar pirmās līgas otro spēcīgāko komandu "Gulbene", kas no virslīgas izkrita pērn.

Šis rezultāts arī nozīmēja, ka skandalozā Daugavpils komanda garantējusi virslīgas bronzas godalgas, bet Rīgas "Daugava" sezonu noslēgs ceturtajā pozīcijā.

Savukārt sezonas pēdējā mačā Kurzemē "Liepājas metalurgs" ar 3:0 (2:0) viegli pieveica "Jūrmalu". Pa vieniem vārtiem guva Iļja Šadčins, Endijs Šlampe un Valērijs Afanasjevs.

Pirms mača liepājnieki godināja Dzintaru Zirni, kurš nākamgad šajā komandā vairs nespēlēs. Tāpat, visticamāk, šis bija vēsturē pēdējais mačs Liepājā, kurā startēja komanda ar nosaukumu "Liepājas metalurgs".
Trešo vietu kopvērtējumā ar 52 punktiem ieņem Daugavpils "Daugava", kurai četrus punktus zaudē Rīgas "Daugavas" vienība. Tikmēr stabilu piekto pozīciju ar 37 punktiem ieņem "Liepājas metalurga" komanda.

Sestā ar 25 punktiem ir Jūrmalas "Spartaks", kurai divus punktus zaudē "Jūrmala". Jelgavas" komanda ar 20 punktiem atrodas pozīciju zemāk, "Metta"/LU ar 16 punktiem ieņem devīto vietu, bet 12 punkti ir Ilūkstes NSS spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!