Nacionālās Hokeja līgas komandai (NHL) Filadelfijas "Flyers", kuru pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, solās būt notikumiem bagāts starpsezonu periods, jo klubs plāno veikt lielas pārmaiņas sastāvā.

"Vai sastāvs nākamajā sezonā būs tāds pats? Tāda iespēja ir maza. Lietas mainās, vai nu algu griestu vai kādu citu iemeslu dēļ," vietējiem medijiem pastāstīja Filadelfijas kluba ģenerālmenedžeris Pols Holmgrēns.

"Mēs nevaram atļauties nemeklēt papildinājumus komandai, ja vēlamais palikt labāki," piebilda Holmgrēns, kura vadītā "Flyers" komanda aizvadītajā sezonā aizkļuva līdz Stenlija kausa izcīņas finālam, kurā ar 2-4 piekāpās Čikāgas "Blackhawks" vienībai.

Filadelfijas klubs aizvadītajā nedēļas nogalē sastāvā ieguva Nešvilas "Predators" aizsargu Denu Hemvisu apmaiņā pret Raienu Parentu un drafta izvēles tiesības.

Tiek paredzēts, ka jauniegūtais aizsargs nākamajā sezonā varētu spēlēt kopā ar Oskaru Bārtuli trešajā aizsargu maiņā. Šajā scenārija daudz ko izšķirs tas, vai Filadelfijas klubs no jauna slēgs līgumu ar Lukašu Krajičeku.

Par galveno "Flyers" mērķi starpsezonu periodā tiek uzskatīts iegūt labu vārtsargu, kurš atrodas brīvā aģenta statusā, jo līgums beidzas Stenlija kausa varonim Maiklam Leitonam. Kā viens no variantiem tiek nosaukts Sanhosē "Sharks" vārtsargs Jevgeņijs Nabokovs, kurš 1.jūlijā kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

Simonam Ganjē un Džefam Kārteram ir līgumi vēl tikai uz vienu sezonu. Lai gan abi tiek uzskatīti par komandas līderiem, "Flyers" varētu lemt iemainīt kādu no viņiem, jo abiem spēlētājiem ir līgumi 5 miljonu dolāru (2,82 miljonu latu) vērtībā.

Filadelfijas "Flyers" šobrīd ir līgumi ar 16 spēlētājiem aptuveni 48 miljonu dolāru (27,8 miljonu latu) vērtībā. Līdz ar to "Flyers" komandai līdz algu griestu sasniegšanai vēl ir atlikuši deviņi miljoni dolāru (5,08 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!