Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien palika ārpus pieteikuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda ar 3:2 (1:2, 1:0, 1:0) izbraukumā pieveica Sanhosē "Sharks". Laukumā joprojām nedodas arī traumētais Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā līgas pastarīte Bufalo "Sabres" cieta smagu neveiksmi.

"CanSpēlē Sanhosē divus vārtus guva čehs Radims Vrbata, ieskaitot arī uzvaru nesošos trešās trešdaļas sestajā minūtē.

Abas komandas savā starpā tikās arī otrdien, kad "Canucks" savā laukumā kapitulēja ar 2:6.

Šajā mačā "Canucks" sastāvā atgriezās Lindens Vejs un Dereks Dorsē, kas Ķēniņu atstāja ārpus pieteikuma. Kā iepriekš bija paudis vienības galvenais treneris Villijs Dežardēns, pēdējos trijos mačos Ķēniņš nebija demonstrējis tik labu sniegumu kā savas NHL karjeras ievadā.

Savā NHL karjerā 17 maču laikā Ķēniņš NHL guvis trīs vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles, izpelnoties neitrālu lietderības koeficientu.

Citā mačā kārtējo neveiksmi cieta "Sabres", kas ar 1:6 (1:1, 0:3, 0:2) izbraukumā kapitulēja Vašingtonas "Capitals". Mača gaitā metienu attiecībā "Sabres" zaudēja ar 17:45.

Uzvarētājiem vienus vārtus guva arī krievu superzvaigzne Aleksandrs Ovečkins, kurš ar 44 precīziem metieniem ir līgas labākais vārtu guvējs.

"Sabres" cieta ceturto neveiksmi pēc kārtas un 25. pēdējos 30 mačos.

Jau vēstīts, ka Girgensons iepriekš, bloķējot pretinieka metienu, saņēma triecienu ar ripu pa savas labās kājas potīti, tādējādi gūstot savainojumu, kura dēļ nav spēlējis kopš 24.februāra. Lai arī sākotnēji tika minēts, ka Girgensons nespēlēs vien aptuveni divas nedēļas, tagad "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans vairs nav drošs par šādu scenāriju.

Šosezon latvietis 61 mača laikā guvis 15 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, kas viņam dod trešo vietu "Sabres" rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Nākamajā mačā "Canucks", uzsākot piecu mājas spēļu sēriju, pirmdien sacentīsies ar Anaheimas "Ducks", bet "Sabres", noslēdzot piecu izbraukumu sēriju, trešdien spēkosies ar Toronto "Maple Leafs".

"Canucks" vienība ar 78 punktiem 65 spēlēs ieņem otro vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kas dod sesto vietu Rietumu konferencē.

Savukārt "Sabres" pēc 66 aizvadītiem mačiem ar 44 punktiem stabili ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem noslēdzošo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!