Foto: RIA Novosti/Scanpix
Čehijas hokeja izlase svētdien izcīnīja uzvaru Pirmā kanāla kausa izcīņā jeb Eirotūres otrajā posmā.

Čehija svētdien ar 4:2 (1:0, 3:2, 0:0) Maskavā pārspēja Krieviju, ko vada Oļegzs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Lai gan mača rezultātu jau sestajā minūtē atklāja čehi, otrās trešdaļas sākumā Krievija guva divus vārtus un pārņēma vadību, kad pa reizei izcēlās Vladislavs Kartajevs un Viktors Antipins.

Tomēr 28.minūtē Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" nevajadzīgais aizsargs Tomāšs Kundrāteks panāca neizšķirtu, bet pēc tam šī perioda laikā Čehija guva vēl divus vārtus, nodrošinot uzvaru.

Tikmēr pēc tam otrajā svētdienas mačā Zviedrija pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pieveica Somiju. Uzvaras vārtus "bullīšos" iemeta Līnuss Umarks.

Pēc trim kārtām Eirotūres otrajā posmā visvairāk punktus - sešus - iekrāja Čehija, kas ļāva izcīnīt uzvaru šajās sacensībās. Otrā ar pieciem punktiem palika Zviedrija, bet trešā ar četriem punktiem bija Somija. Krievijas rēķinā tikmēr trīs punkti.

Novembra sākumā par Eirotūres pirmā posma jeb "Karjala" kausa izcīņas uzvarētāju kļuva Zviedrija.

Pēc šīs nedēļas turnīra februārī un aprīlī katra izlase aizvadīs vēl pa sešām spēlēm.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Zviedrija.

Pasaules čempionāts 2016.gadā no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. A grupā (Maskavā) cīnīsies Latvija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Dānija un Kazahstāna. Savukārt B grupā spēkosies Slovākija, Kanāda, Somija, ASV, Baltkrievija, Francija, Vācija un Ungārija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!