Foto: Reuters/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) janvāra mēneša pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju nosaukts vārtsargs Kreigs Andersons no latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Otavas "Senators" komandas.

Jaunās sezonas pirmajā spēļu mēnesī Andersons laukumā devās sešās spēlēs, kurās palīdzēja "Senators" tikt pie pieciem panākumiem. Viņš uzrādīja līgas labāko atvairīto metienu procentu (96,7%), kā arī līgas otros labākos rādītājus vidēji ielaistajos vārtos (0,99) un izcīnītajās uzvarās.

Piecās no sešām mēneša spēlēm Anderasons neielaida vairāk par vieniem vārtiem, bet reizi palika nepārsēts.

Par mēneša otro zvaigzni tikmēr nosaukts Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Patriks Marlo, kurš septiņās spēlēs guva deviņus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles.

Palīdzot "Sharks" tikt pie septiņām uzvarām, Marlo kļuva par līgas labāko vārtu guvēju un otro rezultatīvāko spēlētāju. Viņš kļuva par otro spēlētāju līgas vēsturē, kurš sezonu sācis ar četrām spēlēm pēc kārtas, kurās guvis vismaz pa diviem vārtiem.

Savukārt mēneša trešās zvaigznes gods pienākas Bufalo "Sabres" austriešu uzbrucējam Tomasam Vanekam, kurš ar sešiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju.

Sešās janvāra cīņās viņš divas reizes spēja tikt pie pieciem rezultativitātes punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!