Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Ronalds Ķēniņš sestdien nospēlēja neizšķirti Šveices augstākās līgas (NLA) regulārā čempionāta mačos, palīdzot savām komandām tikt pie uzvarām.

Daugaviņš izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, palīdzot Ženēvas "Servette" ar 8:2 (3:1, 2:1, 3:0) savā laukumā sagraut "Biel" spēlētājus.

Tāpat šajā mačā Daugaviņš izpildīja divus metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +3.

Divu dienu laikā notikušajās pēdējās divās spēlēs latvietis kopā izcēlās ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī lielisku lietderības koeficientu +6.

Daugaviņš šosezon 43 spēlēs Šveices čempionātā guvis 17 vārtus un veicis 25 rezultatīvas piespēles, būdams komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs.

Citā mačā vārtus guva Ķēniņš, palīdzot "ZSC Lions" komandai, kas jau kādu laiku garantējusi panākumu regulārā čempionāta kopvērtējumā, ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) izbraukumā apspēlēt "Davos" hokejistus.

Ķēniņš 27.minūtē panāca izlīdzinājumu. Zīmīgi, ka tas notika vien 21 sekundi pēc tam, kad Ville Koistinens bija atklājis mača rezultātu.

Kopā šajā mačā Ķēniņš veica trīs metienus pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Pieteikumā sestdien tika iekļauts arī jaunais vārtsargs Ivars Punnenovs, bet viņa pārstāvētā Rapersvīles "Jona Lakers" ar 1:4 (0:0, 1:1, 0:3) izbraukumā zaudēja Klotenes "Flyers".

Savukārt pieteikumā neiekļuva vēl viens vārtsargs Elvis Merzļikins, bet "Lugano" savā laukumā ar 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja "Zug" vienībai.

Turnīra kopvērtējumā pirms pēdējās kārtas "ZSC Lions" komanda tikusi pie 103 punktiem 49 spēlēs, kas ļauj otrajā vietā esošo "Fribourg" apsteigt par 17 punktiem. "Servette" ar 81 punktu pakāpusies uz ceturto pozīciju kopvērtējumā, tai ar 79 punktiem seko "Lugano" komanda, bet "Jona Lakers" ar 38 punktiem ieņem pēdējo, 12.vietu.

Šveices čempionāta regulārā sezona noslēgsies otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!