Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien guva kārtējos vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Maskavas "Dinamo" komandai, ko pārstāv arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) savā laukumā pārspēt Podoļskas "Vitjaz" vienību, kas ir tiešā Rīgas "Dinamo" konkurente cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Daugaviņš izcēlās piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām, panākot izlīdzinājumu 2:2. Vārtus viņš guva piektajā no pēdējām septiņām spēlēm.

Uzbrucējs laukumā pavadīja 13 minūtes un 24 sekundes, veica četrus metienus pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā un nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu.

Daugaviņš šosezon 48 spēlēs guvis 21 vārtu un veicis 15 rezultatīvas piespēles, esot komandas rezultatīvākais spēlētājs un labākais vārtu guvējs.

Tikmēr Karsums nospēlēja 16 minūtes un 18 sekundes, šajā laikā veicot vienu metienu pa vārtiem, izdarot vienu spēka paņēmienu, bloķējot vienu metienu un izprovocējot vienu noteikumu pārkāpumu.

Uzvaras vārtus Maskavas "Dinamo" labā 43.minūtē guva Deniss Kokarevs.

Neveiksmi cieta aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Ufas klubs "Salavat Julajev", kas ar 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) savā laukumā zaudēja līgas līderei Maskavas CSKA. Uzvaras vārtus otrās trešdaļas vidū guva Aleksandrs Radulovs.

Kulda nospēlēja 18 minūtes un 38 sekundes, atzīmējoties ar septiņiem bloķētiem raidījumiem un trim spēka paņēmieniem.

Neveiksmi cieta arī Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komanda, kas ar 2:6 (1:0, 0:5, 1:1) izbraukumā kapitulēja Toljati "Lada" vienībai.

Pujacs laukumā aizvadīja 16 minūtes un deviņas sekundes, veicot divus metienus, nopelnot noraidījumu uz 2+10 minūtēm par uzbrukumu galvas un kakla rajonā, kā arī izpildot trīs spēka paņēmienus un bloķējot vienu metienu.

Panākumu guva Latvijas trenera Andreja Maticina pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda, kas savā laukumā ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj" vienību, bet vārtsargu trenera Sergeja Naumova pārstāvētā Mitišču "Atlant" komanda, kurai pašlaik savainojuma dēļ nevar palīdzēt latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs, ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) izbraukumā piekāpās spēcīgajai Somijas vienībai Helsinku "Jokerit".

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" svētdien ar rezultātu 6:0 (3:0, 2:0, 1:0) savā laukumā sagrāva Rietumu konferences vājāko vienību Bratislavas "Slovan".

No rīdzinieku tiešajām konkurentēm svētdien uzvaru izcīnīja "Soči", kas ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) savā laukumā pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv" un Čerepovecas "Severstaļ", kas pagarinājumā ar 3:2 (1:0,1:0, 0:2, 1:0) izbraukumā pārspēja Omskas "Avangard". Tikmēr zaudējumus bez "Vitjaz" un "Atlant" cieta arī Zagrebas "Medveščak", kas ar 2:5 (0:3, 1:0, 1:2) piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 106 punktiem 51 spēlē ir ceturtā labākā, bet Rīgas "Dinamo" ar 71 punktu pakāpusies uz astoto pozīciju. Punktu rīdziniekiem tagad zaudē Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, par trim punktiem atpaliek "Vitjaz" un "Severstaļ", bet pa 66 punktiem ir "Medveščak" un "Atlant" kontā.

Austrumu konferencē "Salavat Julajev" ar 77 punktiem 53 mačos joprojām atrodas piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!