Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš šonedēļ pievienojās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Bostonas "Bruins", pagaidām joprojām nav nokārtojis ASV darba vīzu.

Kā savā oficiālajā profilā blogošanas vietnē "Tumblr" vēsta "Bruins" komanda, līdz ar to Daugaviņš pagaidām vēl nemaz nav pievienojies vienībai. Pirmo treniņu ar "Bruins" Daugaviņš aizvadīs pēc darba vīzas nokārtošanas, bet pagaidām nav zināms, kad tas notiks.

Savu nākamo maču "Bruins" komanda aizvadīs sestdien, kad izbraukumā spēkosies ar Filadelfijas "Flyers" hokejistiem.

Kā ziņots, visu savu līdzšinējo NHL karjeru Daugaviņš bija aizvadījis Otavas "Senators" komandā, tomēr šonedēļ viņš pēc ievietošanas neaizsargāto spēlētāju sarakstā pārgāja uz Bostonu. Pēc nokļūšanas "Bruins" rindās spēkā palicis latvieša iepriekš noslēgtā līguma termiņš, kas nozīmē, ka viņu saista attiecības līdz šīs sezonas beigām.

Noslēdzoties līguma termiņam, Daugaviņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

Uzbrucējs ir pārliecināts, ka arī jaunajā komandā viņam tiks uzticēts veikt tā saukto melno darbu, bet sava varēšana būs jāpierāda ļoti sīvā cīņā par vietu sastāvā.

Jāizceļ, ka "Bruins" komandas pašreizējais ģenerālmenedžeris Pīters Čjarelli bija "Senators" kluba vadības sastāvā, kad 2006.gadā latvietis tika izvēlēts NHL draftā.

Saīsinātajā NHL sezonā Daugaviņš līdz šim devies laukumā 19 mačos, kuros viņa kontā ir vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvs lietderības koeficients -7, kas ir dalīts sliktākais vienībā.

Par sevi visai Ziemeļamerikai Daugaviņš lika runāt marta vidū, kad mačā tieši pret "Bruins" izvēlējās izpildīt skaistu pēcspēles metienu, tomēr nebija precīzs. Savukārt līdz šim vienīgos vārtus šosezon Daugaviņš guva savā līdz šim pēdējā spēlē 22.martā arī tieši pret "Bruins" komandu.

Šīs sezonas pirmajā pusē NHL bija lokauts un tā laikā Daugaviņš spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā, 35 spēlēs izceļoties ar pieciem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -5. Viņš pa vārtiem kopumā izdarīja 68 metienus, uzvarēja 47,2% iemetienu un vidēji spēlē uz ledus atradās 17 minūtes un 46 sekundes.

Daugaviņš NHL nostiprinājās pagājušajā sezonā, kad laukumā devās 65 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva piecus vārtus, veica sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 12 soda minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2. Tāpat Daugaviņš piedalījās vienā Stenlija kausa izcīņas mačā.

Savukārt pirms tam Daugaviņš NHL bija aizvadījis tikai vienu spēli.
Daugaviņu "Senators" komanda jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

Pēc zaudējuma "Canadiens" hokejistiem "Bruins" arī zaudēja divīzijas līderpozīciju un NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ar 46 punktiem 32 mačos atkrita uz ceturto vietu.

Zīmīgi, ka Bostonas kluba rindās NHL iepriekš spēlējuši četri Latvijas hokejisti - Grigorijs Panteļejevs, Pēteris Skudra, Sergejs Žoltoks un Mārtiņš Karsums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!