Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē piektdien Rīgas "Dinamo", ielaižot četrus vārtus pēdējās trešdaļas sākumā, viesos ar 1:4 (1:0, 0:0, 0:4) zaudēja Balašihas MVD, kuru vada Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Sērijas līdz četrām uzvarām nākamā spēle jau sestdien atkal notiks Balašihā.

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Martins Pruseks, kurš atvairīja 24 pretinieku metienus. "Dinamo" hokejisti pa pretinieku vārtiem izdarīja 24 metienus.

Trīsarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām "Dinamo" labā vārtus guva Mārtiņš Cipulis. Trešā perioda sākumā trīsarpusi minūšu laikā MVD labā vārtus guva Jurijs Babenko, Konstantīns Volkovs, Deniss Mosaļevs un Martins Štrbaks, nodrošinot Balašihas komandai uzvaru ar 4:1.

Spēli abas komandas iesāka ļoti aktīvi un pie abiem vārtiem bija vairākas bīstamas epizodes, tomēr tuvāk gūtajiem vārtiem bija MVD hokejisti, kuri pirmajās trijās minūtēs izveidoja vismaz piecus reālus vārtus gūšanas momentus, tomēr "Dinamo" vārtos teicami darbojās Martins Pruseks. Turpinājumā arī viesi izveidoja pāris labus uzbrukumus un savu meistarību nācās rādīt MVD vārtsargam Maiklam Gārnetam.

Pirmās trešdaļas beigu daļā spēles gaita bija kļuvusi mazliet mierīgāka, tomēr trīs ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām "Dinamo" izdevās labs uzbrukums. Mārtiņa Karsuma metienu Gārnets atvairīja, taču uz brīdi ripu pazaudēja no sava redzesloka un pirmais pie ripas piesteidzās Cipulis, kurš to raidīja MVD vārtos - 1:0. Līdz trešdaļas beigām mājinieki izveidoja pāris labus uzbrukumus, tomēr Pruseks ar tiem sekmīgi tika galā.

Otro trešdaļu "Dinamo" iesāka ļoti aktīvi un radīja vairākas bīstamas epizodes MVD vārtu tuvumā, tomēr labi darbojās Gārnets, kurš savu komandu glāba no otrā vārtu zaudējuma. Mača 24.minūtē "Dinamo" radās iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr tas netika realizēts. Turpinājumā pāris bīstamus pretinieku metienus atvairīja arī Pruseks, tomēr trešdaļas vidū mača gaita izlīdzinājās un komandas spēlēja mierīgāk.

Spēles 32.minūtē "Dinamo" spēlēja skaitliskajā mazākumā, tomēr MVD hokejisti vairākumu aizvadīja diezgan pasīvi, neradot lielas briesmas Prusekam. Mača 34.minūtē "Dinamo" izveidoja bīstamu pretuzbrukumu un Armandam Bērziņam pavisam nedaudz pietrūka, lai otro reizi pārspētu Gārnetu.

Spēles 38.minūtē "Dinamo" komanda vēlreiz spēlēja skaitliskajā vairākumā, tomēr jau pēc minūtes divu minūšu noraidījumu saņēma Jānis Sprukts un abas komandas spēlēja vienādos sastāvos, tomēr bīstamu uzbrukumu nebija un pēc otrās trešdaļas "Dinamo" saglabāja minimālu vadību.

Trešā trešdaļa "Dinamo" iesākās ļoti nesekmīgi, jo pēc nospēlētām sešām ar pusi minūtēm MVD komanda jau bija pārņēmusi vadību ar 4:1. Vispirms metienu no zilās līnijas pielaboja Babenko. 61 sekundi vēlāk neviena "Dinamo" hokejista nepiesegtais Volkovs Pruseka atsisto ripu raidīja praktiski tukšos vārtos, divas minūtes vēlāk Mosaļovs viesu vārtsargu pārspēja trešo reizi, bet pēc 27 sekundēm Štrbaks ar spēcīgu metienu no zilās līnijas guva jau ceturtos vārtus MVD labā.

Pēc šāda pavērsiena spēles raksturs krietni mainījās un MVD komanda pārliecinoši kontrolēja mača gaitu, savukārt "Dinamo" spēlētājiem tas bija pārāk smags trieciens, kas atstāja iespaidu uz kopējo sniegumu, jo spēles turpinājumā rīdzinieki izveidoja vien pāris uzbrukumus, tomēr tie tika veidoti bez azarta un īstas briesmas MVD komandai neradīja. Mača beigu daļā spēles gaita bija pavisam mierīga un abas komandas jau domāja par sērijas otro spēli.

"Dinamo" un MVD sērija, kas ir arī KHL Gagarina kausa Rietumu konferences pusfināls, ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Sērijas otrais mačs sestdien arī notiks Balašihā, bet tad divas spēles 22. un 23.martā risināsies "Arēnā Rīga". Nepieciešamības gadījumā piektā spēle 25.martā notiks Balašihā, sestā spēle – 27.martā "Arēnā Rīga", bet izšķirošā septītā spēle – 29.martā Balašihā.

Šajā sērijā "Dinamo" būs jāiztiek bez pamatvārtsarga Edgara Masaļska un uzbrucēja Ģirta Ankipāna, kuriem ir savainojumi. Masaļskim ir savainota potīte, bet Ankipānam ir lauzts rokas pirksts.

KHL regulārajā čempionātā MVD tika pie 102 punktiem 56 spēlēs, bet "Dinamo" vienība izcīnīja 84 punktus. Savukārt Gagarina kausa pirmajā kārtā "Dinamo" ar 3-1 (2:0, 3:1, 2:4, 4:2) pārspēja Rietumu konferences spēcīgāko vienību Sanktpēterburgas SKA, bet MVD ar 3-0 (3:1, 4:2, 5:2) uzvarēja Maskavas CSKA.

KHL regulārajā sezonā abas komandas savā starpā tikās divas reizes un abas reizes uzvaru izcīnīja Znaroka vadītā komanda - ar 2:1 Rīgā un ar 4:2 Balašihā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!