Foto: stock.xchng
Igaunijas hokeja čempioni Tallinas "Viking Sport" atteikušies no dalības Kontinentālās kausa izcīņas otrajā kārtā, kurā spēlēs arī Latvijas klubs "Dinamo Juniors", vēsta "Eurohockey.com".

Turnīrs sāksies šonedēļ, taču "Viking Sport" atteikušies doties uz Anglijas pilsētu Notingemu, kur norisināsies kausa izcīņas, jo radušās problēmas ar vīzu. Tiek vēstīts, ka Igaunijas vienība vienkārši vīzas nav pieprasījusi savlaicīgi visiem 11 komandas ārzemju hokejistiem, kas ir apmēram puse no sastāva.

Lai atrisinātu vīzu jautājumu, nepieciešamas 15 dienas, taču, neskatoties uz to, "Viking Sport" vēl pirms nedēļas pamanījās sastāvam piesaistīt divus krievu leģionārus, kuriem bija paredzēts startēt šonedēļ paredzētajās sacensībās. Tagad Igaunijas klubam nāksies maksāt sodu Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF), kā arī tas var tikt izslēgts no citām klubu sacensībām.

"Viking Sport" vietu Kontinentālā kausa izcīņā ieņems Gasteisas "Bipolo Vitoria" vienība no Spānijas.

Kā zināms, Tallinas klubs septembrī triumfēja turnīra pirmajā kārtā, bet Spānijas komanda bija otrajā vietā.

Līdz ar to otrās kārtas turnīrā "Bipolo Vitoria" sacentīsies B grupā ar Lielbritānijas komandu Notinghemas "Panthers", Nīderlandes vienību Hāgas XYS, kā arī "Dinamo Juniors".

Otrās kārtas C grupā startēs "Cracovia" (Polija), "Csikszereda" (Rumānija), "Dunaujvarosi" (Ungārija) un Ļubļanas "Slavia" (Slovēnija).

Otrās kārtas B grupas veiksmīgākā komanda iekļūs trešajā posmā, kas tiks aizvadīts no 22. līdz 24.novembrim. Jau zināms, ka tajā vienā grupā sacentīsies "Asiago" (Itālija), Pavlodaras "Irtiš" (Kazahstāna) un Ņeftekamskas "Toros" (Krievija), ko pārstāv Latvijas uzbrucēji Kaspars Saulietis un Artūrs Mickēvičs.

Savukārt citā trešā posma grupā cīnīsies Vojensas "Sonderjyske" (Dānija), Grodņas "Ņeman" (Baltkrievija) un Stavangeras "Oilers" (Norvēģija), kā arī C grupas spēcīgākā komanda.

Savukārt šo abu grupu uzvarētājas iekļūs finālturnīrā, kas risināsies nākamgad no 10. līdz 12.janvārim. Vietu tajā sev jau garantējušas latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība no Ukrainas un Francijas komanda Ruānas "Dragons".

Finālturnīrs trešo reizi vēsturē un otro gadu pēc kārtas notiks Ruānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!