Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Latvijas hokeja kluba "Dinamo Juniors" pēdējiem pretiniekiem Kontinentālā kausa sacensību otrajā kārtā svētdien kļuva Igaunijas čempioni Tallinas "Viking Sport".

Sacensību pirmās kārtas turnīrā Belgradā Tallinas klubs izcīnīja trīs uzvaras, nodrošinot sev vienīgo ceļazīmi uz otro kārtu.

Pirmajā kārtā "Viking Sport" ar rezultātu 8:3 (4:1, 0:1, 4:1) uzvarēja daudzkārtējos Serbijas čempionus Belgradas "Partizan", bet otrajā mačā ar 5:2 (2:1, 3:1, 0:0) pārspēja Gasteisas "Bipolo Vitoria" vienību no Spānijas. Savukārt izšķirošajā spēlē par pirmo vietu Tallinas pārstāvji ar 5:3 (0:2, 3:1, 2:0) uzvarēja Bulgārijas komandu Sofijas CSKA.

Līdz ar to otrās kārtas turnīrā "Viking Sport" sacentīsies B grupā ar Lielbritānijas komandu Notinghemas "Panthers", Nīderlandes vienību Hāgas XYS, kā arī "Dinamo Juniors".

Otrās kārtas turnīrs no 18. līdz 20.oktobrim norisināsies Anglijas pilsētā Notingemā.

Otrās kārtas C grupā startēs "Cracovia" (Polija), "Csikszereda" (Rumānija), "Dunaujvarosi" (Ungārija) un Ļubļanas "Slavia" (Slovēnija).

Otrās kārtas B grupas veiksmīgākā komanda iekļūs trešajā posmā, kas tiks aizvadīts no 22. līdz 24.novembrim. Jau zināms, ka tajā vienā grupā sacentīsies "Asiago" (Itālija), Pavlodaras "Irtiš" (Kazahstāna) un Ņeftekamskas "Toros" (Krievija), ko pārstāv Latvijas uzbrucēji Kaspars Saulietis un Artūrs Mickēvičs.

Savukārt citā trešā posma grupā cīnīsies Vojensas "Sonderjyske" (Dānija), Grodņas "Ņeman" (Baltkrievija) un Stavangeras "Oilers" (Norvēģija), kā arī C grupas spēcīgākā komanda.

Savukārt šo abu grupu uzvarētājas iekļūs finālturnīrā, kas risināsies nākamgad no 10. līdz 12.janvārim. Vietu tajā sev jau garantējušas latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība no Ukrainas un Francijas komanda Ruānas "Dragons".

Finālturnīrs trešo reizi vēsturē un otro gadu pēc kārtas notiks Ruānā.

Pagaidām vēl nav zināms, kādu sastāvu rīdzinieki pieteiks sacensībām, - "Dinamo"/"Juniors" dalībai turnīrā varēs pieteikt 30 jebkurus kluba sistēmas spēlētājus, tostarp arī Rīgas "Dinamo" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!