Foto: DELFI

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels paziņojis, ka to 28 Krievijas sportistu sarakstā, pret kuriem Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) uzsākusi izmeklēšanu saistībā ar dopinga pārkāpumiem 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, nav neviena Krievijas izlases hokejista, bet par skandālā iesaistītajām krievu hokejistēm komentārus sniegt atturējās.

Kā ziņojām, Kanādas jurists Ričards Maklārens savā otrajā ziņojumā norādīja uz diviem gadījumiem, kad Krievijas sieviešu hokeja izlases spēlētāju analīzēs tika konstatēts vīriešu DNS.

"Mēs neesam tiesīgi atklāt detaļas, es tikai varu apstiprināt, ka neviena Krievijas hokejista šajā sarakstā nav," Fāzelu citē aģentūra TASS. "Kas attiecas uz sievietēm, mēs šobrīd negribētu nosaukt viņu vārdus. Šobrīd saglabājam konfidencialitāti, apspriežamies ar SOK un Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA)."

Pagājušā gada nogalē, pēc WADA neatkarīgā izmeklētāja Ričarda Maklārena otrā ziņojuma par dopinga pārkāpumiem Krievijā SOK ierosināja disciplinārlietu pret 28 Krievijas sportistiem, kas piedalījās Soču olimpiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!