Latvijas talantīgajam hokeja uzbrucējam Zemgum Girgensonam šajā sezonā vēl neprognozē vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Bufalo "Sabres", intervijā portālam "Delfi" izteicās ilggadējs Amerikas hokeja līgas (AHL) komandas Ročestras "Americans" apskatnieks laikrakstā "Democrat and Chronicle" Kevins Oklobzija.

Kā zināms, aizvadītā gada NHL jauno spēlētāju draftā 19 gadus veco Girgensonu pirmajā kārtā ar augsto 14.numuru izvēlējās "Sabres". Līdz ar to viņš kļuva par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā. Girgensons ar "Sabres" noslēdza trīs gadu līgumu. Septembrī Latvijas hokejists devās uz AHL komandu "Americans", kas ir "Sabres" fārmklubs, un šajā sezonā šīs vienības rindās viņš 31 spēlē guvis trīs vārtus un izdarījis deviņas rezultatīvas piespēles.

Kā atklāja Oklobzija, kurš "Americans" komandas veiksmēm un neveiksmēm seko līdz gandrīz 30 gadus, tad Girgensons sevi ir pierādījis kā hokejistu, kurš grib mācīties un kļūt par īstu profesionāli.


"Ročestras kluba galvenais treneris Rons Rolstons ir ļoti apmierināts ar Zemgu un viņa ieguldījumu komandas spēlē. Pirmos divus vai trīs mēnešus organizācija ļoti uzmanīgi viņu izmantoja. Viņi gribēja palīdzēt uzbrucējam iejusties profesionālajā hokejā un iemācīt viņam galvenos uzdevumus spēlē pieci pret pieci, pirms dot iespēju sevi pierādīt nevienādos sastāvos. Tagad jau viņš nedaudz spēlē vairākumā un mazākumā," stāstīja "Democrat and Chronicle" žurnālists.

Pats Girgensons sev pirms sezonas izvirzīja mērķi NHL aizvadīt vismaz desmit spēles, tomēr lokauta dēļ viņam tas diez vai izdosies. Šajā NHL regulārajā čempionātā katra komanda līdz 27. aprīlim aizvadīs 48 spēles, un pie tik saspringta grafika "Sabres" vienība noteikti nevēlēsies riskēt, lai iespēlētu jaunu hokejistu.

"Es nedomāju, ka "Sabres" komanda steigsies viņu izmantot NHL. Zemgus progresē, bet viņš joprojām ir tikai 19 gadus vecs un šī viņam ir pirmā sezonā profesionālajā hokejā," skaidroja Oklobzija. ""Americans" komandā ir citi spēlētāji, kuri ir gatavāki NHL. Ņemot vērā, cik smaga būs šī sezonā, šādā vecumā Zemgum būtu vēl grūtāk iekļūt Bufalo komandas sastāvā."


Girgensons "Americans" komandā ir labi iejuties, un par viņu kā cilvēku dzirdamas pozitīvas atsauksmes. Tāpat mačā pret Sirakūsas "Crunch", kurā latvietis pēc asa spēka paņēmiena guva smadzeņu satricinājumu, komandas biedri nedomājot metās viņu aizstāvēt.

""Americans" spēlētājiem un treneriem, šķiet, ļoti patīk Zemgus. Viņam ir arī ļoti laba humora izjūta, un viņš ļoti labi saprotas ar komandas biedriem gan laukumā, gan ārpus tā," stāstīja ilggadējais kluba žurnālists. "Mačā pret "Crunch" komandas biedri viņu aizstāvēja, bet arī jeb kurš cits komandas hokejists šādi tiktu aizstāvēts."

"Kad viņš atlabs no smadzeņu satricinājumu, es ticu, ka viņš turpinās kļūt aizvien svarīgāks spēlētājs "Americans" komandai, īpaši tad, kad komandā vairs nebūs spēlētāji no "Sabres"," prognozēja Oklobzija.

Tāpat Oklobzija slavēja to, ka Girgensons, neraksturīgi daudziem jaunajiem spēlētājiem, ļoti rūpīgi spēlē aizsardzībā: "Man patīk viņa spēles stils, un kā viņš aug un attīstās. Viņš ir ļoti gudrs spēlētājs un ļoti labi cīnās pie laukuma apmalēm. Daudzi jaunie spēlētāji ne vienmēr atbildīgi spēlē savā aizsardzības zonā, bet Zemgus ir pierādījis sevi kā spēlētāju, kurš pievērš uzmanību spēlei aizsardzībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!