Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā pirmdien pie sava 16.rezultativitātes punkta sezonā tika Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā un Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana vadītā vienība Bufalo "Sabres" ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:1) piekāpās Edmontonas "Oilers".

Pirmā perioda pēdējā minūtē pēc Girgensona un Maika Vēbera piespēlēm Drū Stefords mazākumā panāca 2:1 "Sabres" labā. Girgensonam tas bija trešais rezultativitātes punkts pēdējās trīs spēlēs, pirms kurām viņam bija 14 spēļu "sausais periods". Interesanti, ka Girgensons pagājušajā piektdienā izrāva "Sabres" uzvaru, vārtus gūstot tieši mazākumā, bet tagad izdarīja rezultatīvu piespēli arī mazākuma laikā.

Visā spēlē Girgensons laukumā bija 13:12 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, četras reizes pielietoja spēka paņēmienu, kā arī uzvarēja septiņos no 11 iemetieniem. Girgensona lietderības koeficients bija pozitīvs +1.

Pirmajā periodā jau 32.sekundē "Sabres" ielaida vārtus pēc Džefa Perija metiena, bet ar Stīva Ota vairākumā un Steforda mazākumā gūtajiem vārtiem līdz perioda beigām panāca 2:1.  Otrajā periodā Džastins Šulcs izlīdzināja rezultātu, bet uzvaras  vārtus "Oilers" guva arī tieši mazākumā - trešā perioda pirmajā minūtē precīzs bija Mets Hendrikss.

"Sabres" pirms olimpiskā pārtraukuma aizvadīs vēl divas spēles - trešdien mājās pret Pitsburgas "Penguins" un ceturtdien viesos pret Otavas "Senators". Tikai pēc šīm spēlēm Girgensons un Nolans dosies uz Sočiem, kur pievienosies Latvijas izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!