Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons šajā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) pirmssezonā ir kļuvis par zvaigzni, ko aizgūtnēm slavē visi pēc kārtas. Ziemeļamerikas hokeja speciālisti sajūsminās par latvieša spēles izpratni, fiziskajiem dotumiem un talantu. Viņi norāda, ka jaunie spēlētāji, kuri tika izvēlēti NHL daftā un izmēģināti pirmssezonas turnīros, rada nopietnu konkurenci Bufalo "Sabres" veterāniem.

"Girgensons, kā vienmēr, bija labākais. Viņš ir cīnītājs. Cilvēks ar daudzām sejām un talantiem. Vienā brīdī viņš uzvar cīņā pie apmales pret diviem aizsargiem, nākamajā atņem ripu laukuma stūrī un darbojas laukumā tā, it kā tas piederētu viņam," pirmssezonas spēļu apskatā raksta portāls "hockeybuzz". "Girgensons pretinieku uzbrucējiem aizsargiem liek izskatīties nožēlojami. Viņš nekad neapstājas, viņš lido ar ātrumu 120 jūdzes stundā. Ja pirms tam jūs par to bijāt dzirdējuši, tagad jūs to redzējāt savām acīm. Girgensons ir spēka uzbrucējs šā vārda tiešākajā nozīmē. Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēja Braiena Bikela spēle Stenlija kausa izcīņā un finālā - to Girgensons var dot "Sabres"."

"Manuprāt, jaunieši kā Girgensons, [Mihails] Grigorenko, [Džooels] Armia, [Juhans] Larsons, [Rasmuss] Ristolainens un [Ņikita] Zadorovs ir pārspējuši savus vecākos komandas biedrus," norāda Bufalo "Sabres" apskatnieks. "Viņi ir atnesuši komandā emociju pārpilnību un entuziasmu, kas jūtams arī laukumā. Ir patīkami skatīties, kā vecākie komandas biedri dod padomus jaunajiem. Jo viņi galu galā ir kopā, viena komanda. Kā individuāli spēlētāji Girgensons, Grigorenko, Armia un pārējie ir pierādījuši, ka ir pieredzējušā pamatsastāva cienīgi spēlētāji - ar viņu lielisko darbu svaru zālē, ledus treniņos un laukumā pret NHL komandām."

Zemgus Girgensons piedalījies četrās nu sešām Bufalo "Sabres" pirmssezonas spēlēm, kurās guvis trīs vārtus un izdarījis vienu rezultatīvu piespēli.

Pirmssezonas pārbaudes spēles noslēgsies sestdien, bet pirmdien komandas izziņos sastāvu gaidāmajai NHL sezonai, kas sāksies 1.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!