Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, ierodoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" treniņnometnē, sākotnēji bijis samulsis un ģērbtuvē pat gribējis palūgt autogrāfus NHL zvaigznēm Stīvenam Stemkosam un Martinam Senluī, kurus līdz šim redzējis tikai televizorā.

Gudļevskis šoruden aizvada treniņus kopā ar Tampabejas "Lightning" komandu, taču savu pirmo sezonu Ziemeļamerikā, visticamāk, nesāks ne NHL, ne arī Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet gan Austrumkrasta Hokeja līgā (ECHL), kas ir trešā pēc spēka līga Ziemeļamerikā. Gudļevskis aizvadīja vienu spēli arī "Lightning" rindās pirms NHL jaunās sezonas, taču turpinājumā viņš nav piedalījies Tampabejas komandas mačos.

"Te ir patiešām karsts. Tu izej uz ielas, tur ir karsts. Nespēju tam noticēt," par pirmajiem iespaidiem Floridā teicis Gudļevskis, kuru citē "news-press.com".

Gudļevskim pēdējā gada laikā bijis ļoti straujš kāpums karjerā, ko nenoliedz arī pats vārtsargs, uzsverot, ka tas viss ir smaga darba rezultāts. Vēl pērn Gudļevskis bija viens no Rīgas "Dinamo" rezervistiem, taču izmantoja savu iespēju un pierādīja savas prasmes vairākos mačos, tad veiksmīgi aizvadīja spēles pasaules čempionātā, kur viņu arī noskatījuši "Lightning" skauti. Tad sekoja izvēle NHL draftā un vēlāk jau došanās iekarot Ziemeļameriku.

"Tas ir neticami. Viss tik strauji mainījās. Viss jau atkarīgs no tevis paša. Ja smagi strādā, tad viss ir iespējams, kā redzams," saka Gudļevskis.

Ierodoties uz "Lightning" nometni, sākotnēji Gudļevskis apstulbis, ieraugot NHL večus, piemēram, Stemkosu un Senluī. "Es viņus redzēju televīzijā, vēroju un teicu "wow!". Viņi ir daži no pasaules zvaigznēm, un es tagad ģērbtuvē sēžu viņiem blakus. Gribējās lūgt autogrāfu, bet tas nebūtu pareizi."

Gudļevska attieksmi augsti novērtē "Lightning" vārtsargu treneris Francs Džīns. "Katra diena ir svarīga. Tas skan kā klišeja, bet šim procesam ir jāiziet cauri. Strādājam pie noteiktiem aspektiem. Lietas virzās labi. Treniņnometnē Kristers darbojas lieliski, smagi strādā. Un ir satriekts, kā te viss notiek. Izskatās, ka viņš būs vērtīgs mūsu organizācijai."

3.oktobrī sāksies ECHL kluba Floridas "Everblades" treniņnometne, uz kuru dosies arī Gudļevskis. Džīns norāda, ka Gudļevskis ir ļoti atlētisks, labi strādā ar kājām, taču latviešu vārtsargam vēl "jāpieliek" pie otro un trešo metienu atvairīšanas: "Tur viņam nedaudz jāuzlabo sniegums. Svarīgi, ka viņš ir atlētisks. Ja tā nebūtu, būtu arī grūti, ko iemācīt."

Džīns piebilst, ka regulāri apmeklēs "Everblades" treniņus un konkrēti Gudļevska nodarbības, lai turpinātu uzlabot latviešu vārtsarga sniegumu.

"Es zinu, ko viņš vēlas no manis, un viņš zina, kas man ir nepieciešams, kas man ir jādara. Viņš ir devis daudz jaunu ideju, kā jāstrādā un kā uzlabot sniegumu," piebilst Gudļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!