Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis trešdien sargāja vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" pirmajā pirmssezonas spēlē pret ar Sentluisas "Blues", atvairīdams 13 no 14 metieniem, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Spēles pirmo pusi "Lightning" vārtus sargāja 27 gadus vecais Sedriks Dežardēns, kura darbības laikā Sentluisas "Blues" ieguva pārsvaru ar 2:0, taču mača 33. minūtē vārtos stājās jau latvietis Kristers Gudļevskis.

Gudļevskim gan ieiešana spēlē nebija veiksmīga, jo jau ar pirmo metienu "Blues" panāca 3:0. Tomēr turpinājumā latviešu vārtsargs darbojās nevainojami, sargāja vārtus arī spēles pagarinājumā, kurā savu darbu padarīja teicami, atvairīdams visus četrus metienus un palīdzēdams Tampabejas "Lightning" pirmajā pirmssezonas pārbaudes spēlē izcīnīt uzvaru ar 4:3.

Kopā sev atvēlētajās minūtēs Gudļeviskis atvairīja 13 no 14 metieniem, savukārt Dežardēns atvairīja 12 no 14 metieniem.

"Lightning" ceturtdien aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli pret Našvilas "Predators", un jau iepriekš bija nolemts, ka šajā mačā Tampabejas komandas vārtus sargās Dežardēns un Riku Heleniuss.

"Lightning" nometnē šobrīd atrodas 59 spēlētāji, no kuriem pieci ir vārtsargi. Bez Gudļevska un Dežardēna vēl uz vārtsargu vietām sastāvā cīnās 26 gadus vecais Bens Bišops, kurš NHL aizvadījis 45 spēles, Anderss Lindbaks (62 spēles NHL) un soms Riku Heleniuss, kurš pēc ilgāka laika atkal devies uz Ziemeļameriku un vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar "Lightning".

Atgādinām, ka Tampabejas "Lightning" šogad jauno spēlētāju draftā izvēlējās Gudļevski ar 124. numuru. Vasarā Gudļevskis vienojās ar Rīgas "Dinamo" par došanos uz Ziemeļameriku, un vēlāk noslēdza līgumu ar "Lightning" uz trīs gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!