Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis pirmdien nosūtīts atpakaļ uz Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienību Floridas "Everblades".

Pagājušās nedēļas piektdienas rītā Gudļevskis sākotnēji tika izsaukts no "Everblades" komandas uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning", bet vēlāk uz "Lightning" devās Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Sirakjūsas "Crunch" vārtsargs Sedriks Dežardens. Pēc viena aizvadīta treniņa "Lightning" komandā Gudļevskis tika nosūtīts uz "Crunch" vienību, kur bija Dežardena aizstājējs.

Sestdien latvietis bija pieteikts "Crunch" komandas spēlei AHL turnīrā, taču palika uz rezervistu soliņa. Sirakjūsas kluba vārtus šajā spēlē sargāja soms Riku Heleniuss. Savukārt svētdienas AHL spēlē "Crunch" komandas vārtus jau sargāja Dežardens, bet Gudļevskis spēlei nebija pieteikts.

Kā ziņots, šādas vārtsargu rotācijas bija nepieciešamas, jo pēc ceturtdienas NHL spēles nelielas veselības problēmas piemeklēja "Lightning" vārtsargu Benu Bišopu. Gudļevskis uz piektdienas treniņu bija izsaukts, jo "Everblades" komanda ir bāzēta daudz tuvāk "Lightning" par "Crunch".

Gudļevskis ar "Lightning" aizvadīja visu pirmssezonas sagatavošanās posmu, tomēr pirms pašas NHL sezonas sākuma viņš tika nosūtīts uz "Everblades".

Kā zināms, šajā vasarā "Lightning" izvēlējās Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru, un pēcāk viņš piedalījās vienības jauno talantu treniņnometnē. Vārtsargs jūlija beigās nolēma pamest Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", bet augusta sākumā Gudļevskis ar Tampabejas vienību parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu.

Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Pagājušajā sezonā Gudļevskis debitēja Rīgas "Dinamo" sastāvā, KHL čempionātā piedaloties divās spēlēs. Tāpat aizvadītajā sezonā Gudļevskis izcīnīja vietu Latvijas izlases vārtos, pasaules čempionātā sargājot vārtus četrās spēlēs, un tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā visā turnīrā.

"Everblades" komanda jauno sezonu sāks piektdien.

Lai arī gaidāmo Soču olimpisko spēļu laikā ECHL turnīrā spēļu pārtraukums nav paredzēts, latvietim ir dota atļauja pievienoties Latvijas izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!