Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni pirmdien atzīts Anaheimas "Ducks" vārtsargs Jonass Hillers.

Pagājušajā nedēļā šveicietis Hillers piedalījās četrās spēlēs, kurās atvairīja 98 no 102 pretinieku metieniem un palīdzēja "Ducks" izcīnīt trīs uzvaras. Tāpat Hillers vienā mačā atstāja savus vārtus neskartus.

Hillers 17 no pēdējām 20 spēlēm savos vārtos ielaidis divas vai mazāk ripas.

Savukārt "Ducks" komanda ar šveicieti vārtos pēdējās 20 cīņās izcīnījusi 13 uzvaras pamatlaikā.

Šosezon Hillers Anaheimas kluba vārtus sargājis 53 mačos, kuros vidēji savos vārtos ielaidis 2,62 ripas un atvairījis 91% pretinieku metienu. Tāpat viņa kontā arī trīs "sausās" spēles.

Par nedēļas otro spožāko zvaigzni kļuva Vinipegas "Jets" uzbrucējs Bleiks Vīlers, kurš četros mačos guva vārtus un izpildīja septiņas rezultatīvas piespēles.

"Jets" hokejisti šajās spēlēs tika pie trijām uzvarām.

Sekmīgāko maču Vīlers aizvadīja 19.janvārī pret Kolorādo "Avalanche", kurā veica četras rezultatīvas piespēles, palīdzot "Jets" izcīnīt uzvaru ar rezultātu 5:1.

Šīs sezonas 59 mačos Vīlers guvis 11 vārtus un izdarījis 35 piespēles. Šobrīd viņš ir "Jets" vienības rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt par nedēļas trešo zvaigzni tika nosaukts latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Otavas "Senators" komandas uzbrucējs Džeisons Speca, kurš divos mačos pamanījās gūt trīs vārtus un izpildīt četras rezultatīvas piespēles.

Sekmīgākais mačs Specam bija 14.janvārī pret Tampabejas "Lightning", kurš viņš guva trīs vārtus un izdarīja vienu piespēli, bet "Senators" uzvarēja izbraukumā ar 4:0.

Šosezon aizvadītajā 61 spēlē Speca izcēlies ar 27 vārtiem un 38 piespēlēm, ieņemot ceturto vietu visas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!