Foto: LETA

Latvijas hokeja kluba "Kurbads" jaunās ledus halles galvenais uzdevums būs sniegt jaunajiem spēlētājiem iespēju kvalitatīvi trenēties šajā sporta veidā, sarunā ar portālu "Delfi" pastāstīja kluba vadītājs Andis Pikāns.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā tika ielikts "Kurbads" ledus halles pamatakmens. Tā atradīsies Rīgā, Lidlauka ielā 37, un paredzēts, ka celtniecības darbi tiks pabeigti līdz nākamā gada maijam, kad tiks dibināta arī hokeja kluba "Kurbads" bērnu un jauniešu sporta skola ar divām vecuma grupām. Pirmajā būvniecības kārtā paredzēts uzbūvēt mūsdienīgu ledus halli ar 1000 skatītāju vietām, septiņām ģērbtuvēm, trenažieru zāli un kafejnīcu. Otrajā kārtā paredzēta vēl vienas treniņu halles būve, bet trešajā kārtā plānoti viesnīcas būvniecības darbi. Pirmās kārtas projekta kopējais investīciju apjoms ir 3,5 miljoni eiro.

"Mēs beidzot pēc pusotra gada ilga darba redzam to vīziju. Tas nemaz nenācās tik viegli, zinot visus pēdējos būvniecības notikumus. Šī tomēr ir trešās kategorijas celtne. Vienu brīdi mums bija paredzēts to visu sākt celt aprīlī, lai varētu šeit spēlēt šīs sezonas Latvijas hokeja čempionāta izslēgšanas spēles, bet vienā brīdī sapratu, ka tā nervozēšana nevienam neko labu nedos," skaidroja Pikāns. "Lai viss iet savu gaitu. Tā arī mēs mierīgi uz to ejam. Labi, ka man ir izveidojusies komanda, jo bez tās es neko neizdarītu. Tagad mana dalība šajā visā ir ļoti nosacīta."

Runājot par jaunās ledus halles atrašanās vietu, tad Pikāns uzsver, ka nekur tuvumā īsti nav citas vietas, kur spēlēt hokeju. Turpat blakus ir Ikšķile, Salaspils, Stopiņu pagasts, Ķekava, kā arī viss Ķengarangs un daļa Pļavnieku. "Kurbads" kluba vadītājs uzskata, ka šī iemesla dēļ halles lokācija ir ļoti loģiska.

"Protams, ka nākamais solis ir jauniešu sporta skola, un tā ir viena no svarīgākajām lietām. Mēs šobrīd esam iedevuši iespēju Jurim Štālam mēģināt vadīt šo jautājumu," stāstīja Pikāns "Ļoti ceram, ka viņam tas patiks un interesēs. Sāksim akreditēt sporta skolu, bet, kad halle būs atvērta, varēsim iet tikai uz priekšu."

Kā stāstīja "Kurbads" vadītājs, tad jaunajā sporta skolā uzsvars tiks likts nevis uz masveidību, bet gan uz kvalitāti. Ar jauniešiem strādās labi hokeja treneri, kuri palīdzēs pilnveidot jauno censoņu prasmes.

"Kurbads" komandas izveidošana un ledus halles celtniecība ir veids, kā Pikāns izrāda savu mīlestību pret hokeju. Bērnībā viņam nebija iespējas augstā līmenī trenēties šajā sporta veidā, tāpēc viņš tagad hokejā ir citādākā lomā.

"Es savu jaunību esmu aizvadījis Jaunciemā, pie papīra fabrikas Ķīšezera krastos. Kad es ļoti gribēju spēlēt hokeju, to varēju darīt tikai uz ezera, jo vēcākiem nebija tādas finanšu iespējas mani izvadāt. Tāpēc tas hokejs manī ir palicis," stāstīja Pikāns. "Liela nozīme ir arī manam pirmajam trenerim Andrim Kraujam, kurš ir bijis fizkultūras skolotājs Jaunciema skolā un attīstījis tur hokeja kustību. Ja šī ledus halle būs iespēja kādam jaunam puišelim, kuram nav tādu iespēju spēlēt hokeju, tad tā mana misija būs izpildīta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!