Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komanda "Rīga" pirmajā Jaunā gada Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien izbraukumā ar 1:8 (1:3, 0:1, 0:4) kapitulēja Sanktpēterburgas "Serebrjanije ļvi" vienībai.

Latvijas komandas labā vienīgos vārtus guva Mārtiņš Dzierkals.

Nedaudz vairāk kā desmit minūšu laikā Sanktpēterburgas klubs bija pamanījies izvirzīties vadībā ar 3:0, kas rīdziniekiem lika veikt vārtsargu nomaiņu - Nila Grinfogela vietā stājās Egils Mareks Mitens. Šāds pavērsiens nostrādāja, jo 17.minūtē Dzierkals vienus vārtus atguva.

Tiesa, turpinājumā rīdzinieki spēlēja ārkārtīgi neveiksmīgi, otrajā periodā savos vārtos ielaižot vienu, bet trešajā - vēl četras ripas.

"Serebrjanije ļvi" rindās divus vārtus iemeta Vadims Zeļenkovs.

Šīs abas komandas savā starpā divreiz tikās jau pērnā gada novembra sākumā Piņķos, vienībām uzvaras dalot uz pusēm.

Otrdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet pēc tam "Rīga" izbraukumā samēros spēkus arī ar Čehijas komandu Karlovi Vari "Energie" un Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas.

Pagājušo gadu rīdzinieki noslēdza ar uzvaru pret Čerepovecas "Almaz", bet kopumā decembra sešu maču laikā Latvijas komanda izcīnīja trīs panākumus.

Tikmēr "Serebrjanije ļvi" decembra sešos mačos guva tikai vienu uzvaru.

Ar 39 spēlēs izcīnītiem 53 punktiem "Rīga" Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņem septīto vietu desmit komandu konkurencē, bet "Serebrjanije ļvi" ar 40 punktiem ir stabili pēdējie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!