Foto: F64

Latvijas komandas "Rīga" vārtsargam Rihardam Cimermanim šī bijusi visgrūtākā, bet tajā pat laikā arī vislabākā sezona, pēc zaudējuma Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā, piektajā, mačā atzina pats hokejists.

Jau vēstīts, ka "Rīgas" hokejisti piektdien ar rezultātu 2:3 (1:2, 0:0, 1:1) izbraukumā atzina Krievijas komandas Maskavas "Krasnaja armija" pārākumu.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 2-3, izstājoties no turpmākām sacensībām. Kā zināms, rīdzinieki sākotnēji spēja atspēlēties pēc nonākšanas iedzinējos ar 0-2.

"Pie šķietami bezcerīgā 0-2 sērijā mēs nepadevāmies, bet ticējām sev un cīnījāmies līdz galam," Rīgas "Dinamo" oficiālajā mājaslapā citēts šobrīd 20 gadus vecais Cimermanis. "Mēs arī šajā spēlē cīnījāmies līdz galam un nevienā brīdī nepadevāmies, bet diemžēl tāds ir hokejs - kāds uzvar, kāds zaudē.''

Piektās cīņas sākumā savainojumu guva Nikolajs Jeļisejevs, kurš spēli nespēja pabeigt.

"Jā, viņš ir viens no kluba līderiem. Bija grūtāk, taču arī sezonas gaitā komandai nācās spēlēt bez vairākiem līderiem. Mums ir spēlētāji, kuri šādos brīžos spēj aizvietot cits citu," stāstīja vārtsargs.

"Man šī sezona bija visgrūtākā un tajā pat laikā - vislabākā. Ar pārdzīvojumiem un priekiem bagāta sezona. Arī "Rīgas" komanda šajā sezonā bija vissaliedētākā un draudzīgākā, kādā jebkad esmu spēlējis," teica vārtsargs.

Tāpat spēlētājs līdz ar sezonas beigām izteica pateicību gan Rīgas "Dinamo", gan "Rīgas" kluba treneriem par aizvadīto sezonu.

"Gribu pateikt paldies abām vienībām un treneriem, īpaši Jurim Klodānam. Pirmo sezonas pusi biju kopā ar "Dinamo". Jā, nespēlēju, bet treniņos smagi strādāju. Vienmēr paliku pēdējais un strādāju ar Ģirtu Ankipānu un Klodānu," stāstīja vārtsargs. "Prieks, ka sezonas otrajā pusē "Rīgas" treneri man deva iespēju beidzot tikt pie spēlēšanas."

Kā zināms, sezonas pirmajā daļā Cimermanis regulāri tika pieteikts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" spēlēm, taču tās sastāvā neaizvadīja nevienu maču. Pirms sezonas tika noteikts, ka katrā līgas komandā jābūt vismaz četriem 1992.gadā un vēlāk dzimušiem hokejistiem, bet spēles pieteikumā tiek ierakstīti vismaz divi. Tomēr liela daļa komandu šo punktu apgāja, vienu no jaunā spēlētāja vietām atvēlot otrajam vārtsargam, kas gandrīz nekad neiziet laukumā.

Vēlāk gan šis noteikumu punkts tika mainīts, nosakot, ka katrai vienībai mačam jāpiesaka vairs tikai viens jaunais hokejists, līdz ar to Cimermanis varēja atgriezties "Rīgas" sastāvā, tiekot pie regulāras spēļu prakses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!