Foto: AFP/Scanpix
Par pasaules U-20 hokeja čempionāta uzvarētājiem pirmdien kļuva Kanādas izlase, kas finālā ar rezultātu 5:4 pārspēja Krievijas vienaudžus.

Šis Kanādas U-20 izlasei ir sestais čempionu tituls aizvadītajos desmit gados.

Šajā mačā kanādieši līdz spēles 33.minūtei bija izvirzījušies vadībā ar rezultātu 5:1, tomēr Krievijas spēlētāji nenolaida rokas un turpināja cīņu. Līdz otrā perioda beigām krievi rezultāta deficītu samazināja līdz vieniem vārtiem.

Trešajā periodā laukumā pārliecinošāk darbojās Krievijas spēlētāji, tomēr izveidotās iespējas vārtu guvumā pārvērst neizdevās un rezultāts netika izlīdzināts. Līdz ar to Kanāda nosargāja uzvaru un kļuva par čempioniem.

Uzvarētāju labā ar vārtu guvumiem izcēlās Makss Domi, Antons Duklērs, Niks Pols, Konors Makdeivids un Sems Reinharts. Tikmēr Krievijas izlasē vārtus guva Dmitrijs Judins, Ivans Barbaševs, Sergejs Tolčinskis un Nikolajs Goldobins.

Tikmēr spēlē par bronzas medaļām Slovākijas izlase ar rezultātu 4:2 apspēlēja Zviedrijas hokejistus. Tā bija otrā reize, kad Slovākijas juniori tika pie pasaules čempionāta elites godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!