Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīrā hokejā, kurš piektdien sākās Rīgā, Latvijas čempionvienība "Rīga 2000" ar rezultātu 7:2 (3:1, 3:0, 1:1) pārliecinoši pārspēja Latvijas hokejistu Aleksandra Macijevska, Aleksandra Semojonova un Igora Bondareva pārstāvēto Dānijas klubu Olborgas "AaB Ishockey".
"Rīga 2000"-"AaB Ishockey" spēles foto galerija

Dānijas komandu mača otrajā minūtē vadībā izvirzīja Dežans Matejičs, bet astotajā minūtē Juris Štāls pēc Aigara Bērziņa piespēles panāca neizšķirtu. Devītajā minūtē pēc Ģirta Ankipāna un Iļjas Demidova piespēlēm "Rīgu 2000" vadībā izvirzīja Tomašs Člubna, bet 14.minūtē pēc Arta Ābola un Štāla piespēlēm divu vārtu pārsvaru Latvijas klubam panāca Raimonds Daņiļičs. Otros un trešos vārtus "Rīga 2000" guva spēlējot vairākumā.

Otrajā trešdaļā 22.minūtē pēc Ankipāna un Armanda Bērziņa piespēlēm Člubna guva savus otros vārtus spēlē, panākot 4:1 "Rīga 2000" labā. 26.minūtē vairākumā Latvijas komandas labā vārtus guva Kristaps Sotnieks, bet 31.minūtē pēc Toma Hartmaņa piespēles precīzs bija Mihails Kokļins, nodrošinot jau piecu vārtu pārsvaru "Rīgai 2000".

Trešajā trešdaļā katra komanda guva pa vieniem vārtiem. 49.minūtē pēc Kokļina piespēles "Rīgas 2000" labā vārtus guva Edgars Žaltkovskis, bet 57.minūtē Dānijas kluba labā vairākumā vārtus guva Jenss Nīlsens.

LETA jau ziņoja, ka dienas pirmajā spēlē Krievijas klubs Kazaņas "Ak Bars" ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pārspēja Kazahstānas spēcīgāko klubu "Kazcink-Torpedo" no Ustjkamenogorskas.

5.janvārī Krievijas klubs plkst.15.40 tiksies ar Dānijas vienību, bet "Rīga 2000" plkst.19.40 mērosies spēkiem ar Kazahstānas klubu. 6.janvārī plkst.15.40 "Rīga 2000" spēlēs ar "Ak Bars", bet plkst.19.40 "AaB Ishockey" sacentīsies ar Kazahstānas klubu.

Turnīra laikā 5.janvārī plkst.12.00 norisināsies arī Latvijas un Kanādas veterānu draudzības spēle, kurā "The Calgary RE/MAX" vienībai no kanādas pretī stāsies "Vecmeistari" un "Dakteri" klubu apvienotā komanda trenera Aleksandra Klinšova vadībā. Latvijas vienības sastāvā papildus iekļauti arī tādi slaveni hokejisti kā Helmuts Balderis, Anatolijs Jemeļjaņenko, Oļegs Znaroks, Agris Freimanis, Juris Opuļskis un Māris Baldonieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!