Foto: penguins.nhl.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" treniņnometne rit jau piecas dienas, un šajā laikā sevi no labās puses parādījis latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, vēsta portāls "thetimes-tribune.com"

Bļugeru 2012. gada NHL draftā "Penguins" izvēlējās otrajā kārtā ar 52.numuru, līdz ar to uzbrucējs ir trešais visaugstāk draftā iekļuvušais Latvijas hokejists pēc Zemgus Girgensona un Sanda Ozoliņa. Pagājušajā sezonā viņš spēlēja Minesotas Štata universitātes komandā "Mavericks", kas cīnījās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, bet sezonas beigās viņš 10 spēles aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", pie rezultativitātes punktiem netiekot.

Pitsburgas "Penguins" treniņspēlēs Bļugers divas reizes izcēlies ar vārtu guvumiem un pierādījis, ka viņa uzbrukuma arsenālā ir vairāk nekā viņš varēja parādīt pagājušajā sezonā AHL spēlēs, raksta portāls.

"Es domāju, ka viņš ir ļoti gudrs spēlētājs," sacīja Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" treneris Klarks Donatelli. "Koledžā viņš bija uzbrukuma tipa spēlētājs, bet mēs viņu pagājušajā sezonā izmantojām kā aizsardzības un mazākuma spēlētāju. Tagad viņš parādījis, ka var gūt vārtus, ja viņam tiek dotas iespējas."

Pats Bļugers portālam "sportsblogs.post-gazette.com" sacīja, ka viņš līdz šim ir izbaudījis smago darbu, kas jādara NHL kluba treniņnometnē. "Es vēl daudz varu mācīties. Cenšos smagi strādāt un darīt visu, ko varu," sacīja pats latviešu hokejists, kurš arī atzina, ka viņam jāstrādā pie sava slidošanas ātruma uzlabošanas.

Bļugeram šajā nometnē neizdosies vēl izkarot vietu NHL komandas sastāvā, bet viņš varētu sev garantēt lielu spēles laiku AHL komandas sastāvā, prognozē "thetimes-tribune.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!