Foto: F64
Latvijas kandidatūra piektdien Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā neguva atbalstu 2014.gada pasaules U-20 hokeja čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra rīkošanai.

Vienīgā Latvijas kandidatūras pretiniece uz turnīra uzņemšanu bija Polijas pilsēta Sanoka, kas guva nepieciešamo IIHF biedru atbalstu. Turnīru plānots rīkot šīgada beigās no 15. līdz 21.decembrim.

Latvijas U-20 hokeja izlase gadu mijā Sočos notikušajā turnīrā zaudēja vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kas tagad tai liks sacensties pirmās divīzijas A grupā.

Latvijas vienības pretinieki turnīrā būs Polijas, Baltkrievijas, Dānijas, Slovēnijas un Austrijas jaunie hokejisti.

Jau ziņots, ka piektdien IIHF kongresā tika lemts par 2017.gada pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīra rīkotājiem, uz ko pretendēja Latvijas un Dānijas, kā arī Vācijas un Francijas apvienotās kandidatūras. Nepieciešamo atbalstu IIHF balsojumā ieguva Vācijas un Dānijas kandidatūra.

IIHF apstiprina, ka nākamā gada aprīlī Ventspilī notiks pasaules čempionāta sievietēm pirmās divīzijas B grupas turnīrs, kurā mājinieces spēkosies ar Nīderlandes, Dienvidkorejas, Ķīnas, Kazahstānas un Ungārijas vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!