Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas U-18 hokeja izlase piektdien Sočos zaudēja vietu augstākajā divīzijā un nākamgad atkal spēlēs pirmās divīzijas A grupā.

Cīņā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā otrajā spēlē Latvija sīvā cīņā ar 2:3 zaudēja Slovākijai, kas nākamgad saglabās vietu augstākajā divīzijā. Atgādinām, ka ceturtdien pirmajā mačā Latvijas jaunie hokejisti zaudēja ar 2:5. Cīņa par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā ritēja līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pirmā perioda vidū divarpus minūšu laikā Dominiks Rehaks un Roberts Lantoši panāca 2:0 slovāku labā, 15.minūtē Jānis Jaks samazināja starpību, bet 45 sekundes pirms pirmā perioda beigām Rihards Bukarts arī izlīdzināja rezultātu.

Uzvaras vārtus slovākiem trešā perioda piektajā minūtē guva Davids Soltešs.

Latvijas izlase apakšgrupas spēlēs piedzīvoja četras sagrāves un ierindojās A apakšgrupas pēdējā, piektajā, vietā. Pirmajos divos mačos Latvija ar identiskiem rezultātiem 0:7 piekāpās Somijai un Čehijai, trešajā cīņā ar 1:7 zaudēja ASV, bet ceturtajā spēlē ar 2:10 piekāpās mājiniekiem krieviem.

Kamēr Latvijas izlase piedzīvoja četrus zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību -28, slovāki cieta četras neveiksmes ar vārtu attiecību -12 un bija pēdējie B grupā. Slovākija sākotnēji ar vienādiem rezultātiem 1:4 piekāpās Kanādai un Šveicei, turpinājumā ar 2:5 zaudēja Zviedrijai, bet izšķirošajā mačā par iespēju izvairīties no pēdējās vietas ar 3:6 piekāpās arī Vācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!