Foto: Publicitātes foto
"Liepājas" komanda Latvijas hokeja virslīgas regulārā čempionāta mačā trešdien ar 5:4 (1:0, 2:3, 1:1, 1:0) izbraukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja kopvērtējuma līderi "Mogo".

Cīņas gaitā nevienai no komandām neizdevās iegūt vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru, bet pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 4:4. Savukārt sekojošajos pēcspēles metienos uzvaras vārtus guva Edgars Homjakovs.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem pamatlaikā guva Bruno Zabis, Romāns Ņekļudovs, Homjakovs un Mārtiņš Gipters, bet "Mogo" rindās atzīmējās Edgars Kurmis, Oļegs Sorokins, Miks Lipsbergs un Ronalds Cinks.

Vēl vienā mačā trešdien "Zemgale"/LLU savā laukumā ar 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) uzveica "Ogre"/"Sāga 97" komandu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Juris Ziemiņš.

Kopvērtējuma līderes "Mogo" rēķinā tagad ir 67 punkti 28 mačos, bet "Liepāja" ar 60 punktiem 28 spēlēs pakāpusies uz otro vietu. Tikpat punktu gan ir arī "Kurbads" vienībai, kas aizvadījusi 27 cīņas un kā vienīgā vēl saglabā cerības kopvērtējumā apsteigt "Mogo".

"Zemgale"/LLU ar 44 punktiem pakāpusies uz ceturto vietu un par diviem punktiem apsteidz čempioni "Rīga"/"Prizma". Turnīra tabulas beigu daļā "Ogre"/"Sāga 97" komandai 29 spēlēs ir 12 punkti, savukārt Jūrmalas HASC komandai, joprojām ir deviņi punkti, kas dod pēdējo, septīto, vietu.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!