Par Čempionu līgas pirmajiem finālistiem trešdien kļuva Magņitagorskas "Metallurg" hokejisti, kas pusfināla atbildes spēlē dramatiskā cīņā viesos ar 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) pieveica Krievijas čempionus Ufas "Salavat Julajev".

Tā kā pirmajā spēlē „Salavat Julajev" uzvarēja ar 2:0, tad divu spēļu summā rezultāts bija 3:3. Sacensību reglaments šādos gadījumos nosaka, ka jāizpilda pēcspēles metienu sēriju, kurā pārāki bija „Metallurg" hokejisti - izšķirošo izgājienu realizēja Igors Mirnovs.

Otrā perioda astotajā minūtē Oļegs Tverdovskis vadībā izvirzīja Ufas klubu, dodot Krievijas čempioniem labas izredzes uz uzvaru divu spēļu summā. Tomēr pēdējās trešdaļas sākumā nepilnas pusminūtes laikā Jans Mareks un Deniss Platonovs panāca 2:1 Magņitagorskas kluba labā, bet pēdējā perioda 14.minūtē Igors Mirnovs guva „Metallurg" komandai tik nepieciešamos trešos vārtus.

Finālā „Metallurg" tiksies ar Somijas kluba Espo „Blues" un Šveices kluba Cīrihes „ZSC Lions" pāra uzvarētāju. Somijas un Šveices kluba pirmajā spēlē ar 6:3 uzvaru svinēja „ZSC Lions". Čempionu līgas pirmā finālspēle 21.janvārī notiks Magņitagorskā, bet atbildes spēle 28.janvārī Cīrihē vai Espo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!