Foto: DELFI
Latvijas hokeja izlase šīgada atbildīgajiem startiem - 2014.gada Soču olimpisko spēļu atlases turnīram un pasaules čempionātam augstākajā divīzijā - būs gatava ātrāk nekā citas reizes, otrdien preses konferencē uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Šonedēļ Latvijas izlase piektdien un sestdien "Arēnā Rīga" aizvadīs divas pārbaudes spēlēs ar Krievijas otro izlasi. Latvijas izlases kandidātu sarakstā iekļauti 26 hokejisti. Pārbaudes spēlēm gatavosies trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Viņu vidū ir 15 Rīgas "Dinamo" sistēmas spēlētāji.

"Esmu patīkami satraukts par atgriešanos izlasē un gatavs jaunajam darba cēlienam," izteicās Nolans, kurš pauda lielu gandarījumu par aizsarga Artūra Kuldas un uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pievienošanos valstsvienībai jau pirmajās sezonas spēlēs. "Jau no paša sākuma izlasē ir sapulcināts spēcīgs sastāvs, kas liek domāt, ka šīgada atbildīgajiem startiem būsim gatavi ātrāk."

"Šis mums būs ļoti liels gads," uzsvēra treneris, kurš pauda vēlmi Latvijas hokeja līdzjutējus padarīt lepnus par izlases uzrādītajiem rezultātiem.

Traumu dēļ šoreiz izlasei nespēs palīdzēt Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Bārtulis, Armands Bērziņš un Juris Štāls.

Darbā ar izlasi Nolanam šogad asistēs pašmāju speciālists Aigars Cipruss un kanādietis Toms Kūlens.

Kūlens preses konferencē slavēja Nolanu, uzsverot, ka viņš Kanādā un Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ir plaši atzīts un daudzu godāts speciālists. "Mums ir laba komanda gan uz ledus, gan uz treneru soliņa. Esmu gandarīts būt Rīgā, kas ir ļoti skaista pilsēta, bet iespēja strādāt kopā ar Nolanu dara mani patiesi priecīgu. Jūtos darbam gatavs."

Nolans savu jauno palīgu raksturoja kā pēc dabas nosvērtu, bet savos trenera pienākumos - izcilu profesionāli ar savu filozofiju. "Tehniski Kūlens komandai ir liels papildinājums. Cipruss tikmēr līdzi ņems savas plašās zināšanas par vietējiem spēlētājiem. Mums jāstrādā kopā kā komandai, tāpat kā tas jādara spēlētājiem uz ledus."

"Šis man kā trenerim ir ļoti liels izaicinājums. Vēlos izlasei palīdzēt ar savu pieredzi, komplektējot vietējo spēlētāju sastāvu," pastāstīja Cipruss. "Spēlēšana izlasē katram hokejistam ir goda un prestiža lieta. Mums ir nepieciešami spēlētāji, kuri grib pārstāvēt un aizstāvēt Latvijas godu."

Pēc šīm spēlēm, no 13. līdz 15.decembrim, Latvijas izlase piedalīsies četru valstu turnīrā Francijā. Bez mājiniekiem francūžiem Latvijas izlases pretinieces būs Slovēnijas un Dānijas vienības.

Pēc tam, no 7. līdz 10.februārim, Latvijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un vienu no pirmskvalifikācijas turnīra veiksminiecēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!