Foto: AFP/Scanpix
Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju (MVP) ceturtdien otro reizi pēc kārtas tika nosaukts Vašingtonas "Capitals" krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins.

Svinīgajā NHL aizvadītās sezonas balvu pasniegšanas ceremonijā, kas norisinājās ASV pilsētā Lasvegasā, 23 gadus vecais Ovečkins pārspēja savus tautiešus Jevgēņiju Malkinu no Pitsburgas "Penguins" un Pāvelu Dacjuku no Detroitas "Red Wings" komandas.

Ovečkins kļuva par pirmo spēlētāju pēdējo 11 gadu laikā, kas atkārtoti tika atzīts par NHL regulārā čempionāta MVP. Pēdējo reizi šādu atzinību izpelnījās leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks, kurš MVP trofeju divas reizes pēc kārtas ieguva 1997. un 1998.gadā.

Savukārt šī bija pirmā reize NHL vēsturē, kad uz MVP trofeju pretendēja trīs Krievijas hokejisti.

Tāpat Ovečkins ieguva arī par godu aizvadītā gadsimta vidus kanādiešu hokeja zvaigznei Morisam Rišāram izveidoto balvu, kas tiek piešķirta NHL regulārā čempionāta labākajam vārtu guvējam. Ovečkins guva 56 vārtus.

"Hokeju man patīk spēlēt jebkurā vietā, taču mana mīļākā pilsēta, kur to darīt, ir Vašingtona," izteicās Ovečkins. "Es ceru, ka nākamajā sezonā tieši "Capitals" izcīnīs Stenlija kausu."

Par regulārā čempionāta labāko aizsargu tika nosaukts Bostonas "Bruins" slovāku milzis Zdeno Hara, kurš šajā kategorijā pārspēja "Red Wings" zviedru aizsargu Niklasu Lindstrēmu, kas šo trofeju bija ieguvis sešas reizes pēdējo septiņu sezonu laikā.

Komanda "Bruins" balvu pasniegšanas ceremonijā tika pie vēl divām trofejām, jo par labāko vārtsargu tika atzīts Tims Tomass, bet par aizvadītās sezonas labāko treneri tika nosaukts šīs vienības galvenais treneris Klods Žuljēns.

Savukārt Dacjuks savā īpašumā ieguva gan Frenka Selkes vārdā nosaukto trofeju, ko pasniedz NHL labākajam aizsardzības stila uzbrucējam, gan arī lēdijas Bingas balvu, kas tiek pasniegta par godīgu spēli, kļūstot par pirmo hokejistu, kurš šo trofeju ieguvis divus gadus pēc kārtas.

Savukārt par aizvadītās sezonas labāko debitantu tika nosaukts Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Stīvs Meisons, kurš pārspēja Anaheimas "Ducks" uzlecošo zvaigzni Boboju Raienu un Krisu Verstīgu no Čikāgas "Blackhawks" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!