Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) otrdien krita viens no rekordiem – 21.uzvaru pēc kārtas savā laukumā izcīnīja Detroitas "Red Wings".

"Red Wings" otrdien savā laukumā ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) pieveica Dalasas "Stars", tādējādi labojot Bostonas "Bruins" un Filadelfijas "Flyers" piederošo rekordu. 20 uzvaras pēc kārtas savās mājās "Bruins" izcīnīja 1929./1930.gada sezonā, bet "Flyers" to atkārtoja 1975./1976.gadā. "Red Wings" savu vēsturisko sēriju uzsāka pēc 3.novembra spēles, kad zaudēja Kalgari "Flames".

Detroitas komandai uzvaru otrdien atnesa Henrīka Zeterberga, Breda Stjuarta un Jirži Hudlera gūtie vārti. "Stars" labā vienīgos vārtus guva Adams Barišs 33 sekundes pirms mača beigām.

"Red Wings" otrdien laboja NHL sezonas laikā uzvarēto mājas spēļu rekordu, taču tai vēl divas spēles pietrūkst, lai labotu NHL garāko uzvarēto mājas spēļu sēriju. "Bruins" komanda 1929./1930.gada sezonu pabeidza ar 20 uzvarām pēc kārtas, un nākamo iesāka ar divām uzvarām, tādējādi savā laukumā Bostonas komanda uzvarēja 22 spēles pēc kārtas.

"Red Wings" rekords gan ir mazākais visās četrās populārākajās Ziemeļamerikas profesionālā sporta līgās. Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šis rekords pieder Čikāgas "Bulls" (1995./1996.gada sezonā 37 uzvaras), beisbolā rekordistes ir Pitsburgas "Pirates" un Bostonas "Red Sox" (24 uzvaras), bet amerikāņu futbolā – Maiami "Dolphins" (27 uzvaras).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!